Ontdek de eigenschappen

  • Semi glans
  • Waterbasis
  • Binnen vloer
  • Gem. verbruik glad oppervlak 7 m2/l

De watergedragen Betolux Akva produceert een prachtig halfglanzend oppervlak dat zeer duurzaam is. Het product is gemakkelijk om mee te werken. Het heeft een lage geur en droogt snel, zodat je de kamer snel kunt gebruiken. Voor gebruik op houten of betonnen vloeren en trappen binnenshuis. Ook geschikt voor het schilderen van betonnen vloeren in vochtige ruimtes.

In vele dekkende kleuren verkrijgbaar.

 

Voorbereiding:
Ongeschilderde vloeren: Bij betonnen vloeren de aanslag verwijderen met een slijpmachine en daarna het schuurstof verwijderen. Bij houten vloeren alle vuil, stof, vet en olie verwijderen.
Eerder geschilderde vloeren: Was met Maalipesu reinigingsmiddel verdund met water in de verhouding 1:5 en spoel zorgvuldig met water. Laat drogen. Verwijder de oude, losse verf. Schuur de oppervlakken grondig en verwijder het schuurstof.

Schilderen: Roer de verf goed voor gebruik. 
Nieuwe betonnen vloeren gronden met een enkele laag Betolux Akva 10% verdund met water. Nieuwe en eerder geverfde betonnen vloeren afwerken met 2-3 lagen onverdunde Betolux Akva. Gebruik een kortpolige roller of, voor kleinere oppervlakken, een synthetische kwast.

Prime blanke houtoppervlakken met 1-2 lagen Multistop isolatieprimer. Voer de behandeling twee keer uit voor de beste isolatieresultaten. Afwerken met 2-3 lagen onverdunde Betolux Akva. Gebruik een synthetische borstel. Werk in de lengte langs de planken en behandel een paar planken tegelijk. Eventuele herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd wanneer het oppervlak is opgedroogd.

Opruwen: Om de gladheid van het geverfde oppervlak te verminderen, voeg je een 1/3 l Liukueste antislip poeder toe aan 10 liter onverdunde Betolux Akva. Het is voldoende om met de hand te roeren. Gebruik de opgeruwde verf voor de laatste twee afwerklagen. De opgeruwde verf kan worden gebruikt voor het schilderen van het gehele vloeroppervlak of een gedeelte dat is afgebakend met plakband. Bij een trap kunt u bijvoorbeeld een antislipstrip aan de buitenrand van elke trede toevoegen.

Let op! De verf droogt snel, dus plan het werk zo dat er geen zichtbare overlappingen ontstaan.

Onderhoud:
Het geschilderde oppervlak zal na ongeveer 2 weken na de oppervlaktebehandeling zijn definitieve slijtage en chemische weerstand bereiken. Vermijd reiniging tijdens deze periode. Reinig het oppervlak met een borstel, een dweil of een stofdoek. Vuile oppervlakken kunnen worden gereinigd met een reinigingstoestel en een neutrale (pH 6-8) wasoplossing.

Het betonoppervlak moet droog zijn en minstens 4 weken oud. De relatieve luchtvochtigheid van het beton moet lager zijn dan 97%. Tijdens het schilderen en drogen moet de temperatuur van de lucht, het oppervlak en de verf hoger zijn dan +10°C en de relatieve luchtvochtigheid onder de 80%.

Gereedschap reinigen met water. 

Betolux Akva

Vanaf  45,00

Watergedragen dekkende verf voor vloeren en trappen van hout/beton.

Bekijk hier in welke kleuren je deze verf kunt bestellen

STAAT DE GEWENSTE KLEUR ER NIET BIJ, INFORMEER DAN NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter