Dit jaar werden voor de tweede keer de export business coaching days georganiseerd. Een hele mond vol maar het komt erop neer dat alle importeurs uit de wereld bij elkaar komen en elkaar aan de hand van praktijkcases vertellen wat er speelt in het desbetreffende land.

Meeting met onze contactpersonen van Tikkurila:

Het evenement ging dinsdag 6 november jl. in Finland van start. Eerst hadden we een meeting met onze vaste contactpersonen van Finland omtrent het reilen en zeilen van onze activiteiten in Nederland en België. Wat zijn onze wensen en wat zijn de wensen vanuit Tikkurila. Wat is de focus voor 2019, wat zijn de trends en uiteraard de prijsstijgingen werden besproken etc. etc. ’s Avonds was er een informeel diner geregeld voor de liefhebbers. Eigenwijs als wij (Hollanders) zijn, hebben we de taxi gepakt en zijn Helsinki ingedoken ?. Lekker even de benen strekken, de frisse zeelucht opsnuiven bij de haven, een paar lekkere Finse biertjes drinken en tot slot een traditioneel Fins restaurant bezocht. Altijd leuk!

Studiedag met presentaties, productuitleg en praktijkcases:

Woensdagochtend om 08.30 uur werden we verwacht in de meetingroom van het hotel. Daar zagen wij iedereen die uitgenodigd was voor deze dagen voor het eerst. We hadden de meeste vorig jaar al ontmoet dus was het ontzettend leuk om iedereen weer te zien en te spreken. Ook altijd interessant om te horen hoe de diverse landen het doen qua verkoop en welke producten daar het meest verkocht worden. Er waren collega’s uit Engeland, Ierland, Duitsland, Turkije, Griekenland, Iran, Amerika, Canada etc. want er zijn in totaal 27 landen waar de Tikkurila producten worden verkocht.

Het was een hele intensieve studiedag; er werden presentaties gegeven, we kregen uitleg over de producten en er werden cases uit de praktijk behandeld. Alles met betrekking tot coatings en verfproducten voor hout, metaal, mineraal en drytech producten. ’s Avonds werd er een goed diner op tafel gezet en sommige van ons gingen nog even de dansvloer op. De meeste collega’s vonden echter al snel de bar waar de ‘serieuze’ zaken tot in de kleine uurtjes besproken werden.

Toekomst van Tikkurila:

Op donderdagochtend werden we toegesproken door de nieuwe CEO van Tikkurila. Zij vertelde ons over de koers van Tikkurila voor de komende jaren en gaf haar visie daarop. Daarna gingen we weer verder met het programma. Af en toe hadden we een sterke bak koffie nodig want het Fins/Engels van onze gastheren en -vrouwen is niet altijd even swingend zullen we maar zeggen. Afijn, net na de lunch zat het er weer op! Nog snel even een groepsfoto maken, spullen pakken en afscheid nemen van elkaar. Op naar volgend jaar en voor nu het geleerde in de praktijk gaan brengen.

Finnpaints.nl | Groepsfoto training Finland | Tikkurila

naar het nieuwsoverzicht