DE VOORdelen van biobased verfproducten

De verfproducten van Tikkurila die biobased zijn worden deels geproduceerd met natuurlijke grondstoffen welke hernieuwbaar zijn. Dit in tegenstelling tot grondstoffen welke niet terug groeien en dus op raken. Naast water is het bindmiddel zoveel mogelijk biobased. Deze grondstoffen komen van bijvoorbeeld planten en restproducten van land-, tuin- en bosbouw.

Wanneer je echt wilt kiezen voor een ‘groene’ verf kies je voor biobased verf van Tikkurila. Een product wat zo weinig mogelijk schadelijk is voor het milieu, lang mee gaat, een uitstekende kwaliteit heeft en prettig werkt voor de gebruiker. Meer hierover leggen we graag aan je uit op deze pagina.

Waarom biobased verf? En wat is het verschil met duurzame en traditionele verf?

Duurzame verf is inmiddels een breed begrip. Onder duurzaam wordt verstaan dat het lang mee gaat, maar ook dat het minder belastend is voor het milieu. Bij biobased verf ligt de nadruk meer op het vervangen van fossiele grondstoffen door herwinbare grondstoffen.

Een duurzame verf bevat bijvoorbeeld water als oplosmiddel en heeft bestanddelen van plantaardig materiaal i.p.v. van fossiele grondstoffen. Traditionele verf wordt ook wel oplosmiddelhoudend genoemd, synthetisch, of op terpentine basis, minder duurzaam dus. Watergedragen verf is binnenshuis inmidddels verplicht omdat oplosmiddelhoudende verfproducten minder goed zijn voor de gezondheid van de schilder.

Vrijwel alle verfproducten bevatten fossiele grondstoffen. Fossiele grondstoffen zullen in de toekomst een keer opraken. De bewerking ervan zorgt voor veel CO2 uitstoot dus zaak om dit te verminderen. Duurzame verf bevat minder fossiele grondstoffen en is vaak minder chemisch dan traditionele verf. Biobased verf bevat een bepaald % herwinbare grondstoffen.

Bij duurzame producten wordt ook gekeken naar het gehele productieproces, dit is minder belastend, met minder CO2 uitstoot. Voor biobased producten zou je daar ook vanuit gaan, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. In hoeverre het gehele productieproces en de CO2 footprint daarvan ook duurzaam zijn is de vraag.

Op het eerste gezicht misschien vreemd, maar biobased is niet per definitie altijd duurzaam.

Lees meer over schilderwerk buiten
Finnpaints.nl | nieuws | Wat is biobased | Tikkurila
Finnpaints.nl | Interfaca | Tikkurila

Bewuste groene keuze

Tikkurila biobased verf is gebaseerd op herwinbare grondstoffen uit de natuur die snel groeien. Hierbij kun je denken aan grondstoffen als bomen, planten en gewassen. De reststromen uit land-, tuin- en bosbouw kunnen gebruikt worden als bindmiddel.

Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens het gehele proces zo weinig mogelijk CO2 vrijkomt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat grondstoffen niet van ‘ver’ komen. Naast de minimale impact op het milieu is het gebruik van een biobased verf ook beter voor onze gezondheid omdat deze veel minder chemicaliën bevat. Ook onze volgende generaties zullen hier in de toekomst profijt van hebben.

Bij het kiezen voor een biobased verf uit ons assortiment kies je voor een verf die veilig is voor jou en je omgeving. Dat merk je direct bij het openen van het verfblik wanneer je gaat schilderen. Deze verf is vrijwel geurloos en je hoeft niet bang te zijn dat de kwaliteit minder is. Ook het verfblik is geheel recyclebaar om de impact op het milieu nog verder te verkleinen.

Tikkurila blijft actief bezig met de ontwikkeling van biobased verfproducten, duurzame productieprocessen, verpakkingen en afvalstromen. Zo maken we samen met jou de wereld een stukje groener.

Biobased verf in verschillende soorten en kleuren

In onze webshop kun je terecht voor verschillende biobased verfproducten. Je kunt kiezen uit een groot aantal kleuren en soorten. De biobased producten die we nu hebben zijn een semi-transparante houtbeits, een beschermende olie voor terras en tuinmeubilair en een gekleurde houtolie. Alle drie zijn ze bedoeld voor buitenshuis en bieden ze bescherming tegen de weersinvloeden.

Voor buiten maken sommige schilders nog steeds liever gebruik van een traditioneel oplosmiddelhoudend verfproduct. Dit omdat de kwaliteit beter zou zijn, maar dit is inmiddels echt achterhaald. De kwaliteit van watergedragen producten was in de beginjaren beroerd, maar is inmiddels net zo goed en vaak zelfs beter.

Meer weten of behoefte aan een advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Onze specialisten voorzien je graag van een professioneel advies en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze

Lees meer
Finnpaints.nl | Project | Schilderen | Nieuw Vossemeer | Tikkurila

Onze biobased producten

Valtti Plus Color (#1 meest verkocht)

De sterke UV- en vochtbescherming maken het houten oppervlak weerbestendig, tegelijkertijd laat het waterdamp door.

De houtbeits trekt gemakkelijk in het hout en accentueert de houtstructuur. Dat maakt Valtti Plus Color bijzonder geschikt voor houten woningen. Volgens speciale versnelde tests onder barre weersomstandigheden vertoont Valtti Plus Color een hoge duurzaamheid zonder af te bladderen.

Nieuwe houtbeits moet gekleurd worden gebruikt om de duurzaamheid aan de buitenkant te garanderen. Tikkurila biedt verschillende voor semi-transparante kleuren aan.

BESTSELLER
 40,00 295,00

Watergedragen semi-transparante houtbeits voor buitengebruik. Biobased.

Finnpaints.nl | nieuws | Valtti Plus Color | Tikkurila

Valtti Plus Wood Oil

De nieuwe houtolie op waterbasis Valtti Plus Wood Oil beschermt hout doeltreffend tegen UV-stralen en vocht en maakt het houtoppervlak waterafstotend.

De olie dringt bijzonder diep in het hout en voorkomt splijten. Het product is gemakkelijk om mee te werken omdat het goed egaliseert en snel droogt.

Kies je favoriete kleur uit de prachtige natuurlijke tinten op de kleurenkaart van Tikkurila, waaronder bruintinten, grijstinten en groentinten.

 34,00 92,00

Houtolie voor terras, tuinmeubelen, hekwerk e.d., watergedragen

Valtti Plus Terras Olie Bruin

Valtti Plus Terrasolie, de nieuwe kant-en-klare terras- en meubelolie op waterbasis, is uitzonderlijk weerbestendig en bestand tegen UV-stralen en vocht.

Het oppervlak blijft tot 4 jaar mooi! Door het hout te oliën wordt het beschermd tegen UV-stralen, vocht en vlekken en wordt dus de levensduur van het hout verlengd. Houtolie dringt bijzonder diep door in het oppervlak van het hout, bladdert niet af en vermindert scheurvorming.

Het product is gemakkelijk om mee te werken omdat het goed egaliseert en snel droogt.

 30,00

Voorgekleurde houtolie voor terras, tuinmeubelen, hekwerk e.d., bruin

Advies nodig over een van onze producten of kleuren?
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.