De interieurtrends van 2024

Tikkurila heeft vijf interieurkleurentrends verzameld die je in 2024 kunt ontdekken. Bereid je voor op levendige tinten, monochrome ruimtes en sfeerverbeterende esthetiek.

Dopamine decor

Dopamine decor is een trend die de kracht van interieurdesign viert om je op te vrolijken. Het is belangrijk om een ruimte te creëren die overeenkomt met jouw visie op een gelukkige plek. Je kunt inspiratie zoeken in je favoriete decoratieve stukken of proberen twee bijna botsende kleuren samen te brengen.

Er zijn talloze manieren om deze trend te realiseren. Een gelukzalig interieur ziet er voor iedereen anders uit, maar als het om vrolijke kleuren gaat: hoe feller hoe beter. Herinner jezelf aan de zon, zelfs op donkere dagen, met geel, zoals Y308 Eggnog of nog brutaler S302 Grapefruit.

Als je meer van roze tinten houdt, is sterk roze zoals Bubba in Berlin of de meer perzikkleurige tint van K319 Flamingo misschien iets om uit te proberen. Probeer voor een meer serene look groene tinten zoals M384 Basilica of het koelere L373 Emerald en kijk hoe je je hierbij voelt.

Y308 Eggnog voor de muur

Aardetinten – in je slaapkamer of eetkamer

De juiste kleur kan de aanzet zijn om je welkom te heten in de ruimte en een rustige stemming te creëren. Vooral in ruimtes waar je wilt ontspannen of anderszins een uitnodigende sfeer wilt creëren, kunnen aardetinten een ruimte vullen met rust.

In 2024 kan zelfs lichtroze je met beide benen op de grond zetten, zolang je maar de juiste tint gebruikt, zoals X417 Pavillion of Nude in Nizza. Bruine of beige tinten kunnen de oplossing zijn als je op zoek bent naar meer traditionele aardetinten. Beige betekent niet gewoontjes als je kiest voor tinten als X463 Sandstone, V466 Lama of K480 Tamarix. Voor een perfect bruin kies je het warme V463 Desert of ga je voor een lichtere optie met K484 Granulite.

X463 Sandstone op de muur

Goudtinten

Lagen met verschillende gouden tinten of hier en daar een vleugje kleur is iets om in 2024 te overwegen. Met goud breng je gemakkelijk warmte en gezelligheid in je ruimte. Het vult andere kleuren aan en geeft de ruimte een vleugje glamour.

Voeg goud toe aan je ruimte met Gold in Ghana uit de Color Now 2024-collectie of kies voor de meer afgezwakte J462 Gold Ore. Als je met een houten oppervlak werkt, is 236A Golden life uit de Timeless translucent collectie de perfecte optie.

236A Golden life
Gold in Ghana op het plafond

Kleurdrenken

Eén ruimte, één kleur. Bij kleurendrenken wordt de hele ruimte gewijd aan één kleur, d.w.z. door alle oppervlakken in dezelfde tint te schilderen en de interieurstukken daarop af te stemmen. Warme kleuren zoals L396 Beewax of M476 Rooibos zijn perfect om deze trend in de praktijk te brengen.

Bij een eenvoudigere aanpak kan deze trend worden gevolgd door verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken. Bijvoorbeeld een meer afgezwakt wit zoals F456 Halo met een paar beige tinten zoals G459 Halva en H462 Weekend.

L396 Beewax

De kracht van blauw

Als we kijken naar de kleurentrends van 2024, valt op dat de betoverende blauwe tinten ook de komende jaren sterk aanwezig zullen zijn in het kleurenpalet. Blauw blijft een populaire keuze en creëert een kleurrijke en toch rustgevende sfeer, vooral gebruikt in grote oppervlakken zoals muurverf. De kracht van blauw ligt in zijn veelzijdigheid. Voor een fris en luchtig gevoel en om heldere zomerdagen in je ruimte te verwelkomen, gebruik je J356 Sky of probeer de zachtere H353 Forget me not

Voor een dieper en rijker blauw effect kun je N384 Nocturne, L433 Atlantis en L429 Indigo gebruiken om een vleugje verfijning en elegantie aan je ruimte toe te voegen. Bij gebruik als muurverfkleur kunnen donkerblauwe tinten dienen als een opvallende achtergrond voor kunstwerken of meubels, waardoor ze in elke kamer een gedurfd statement maken.

H353 Forget me not
L433 Atlantis

Geïnspireerd geraakt? Bestel dan meteen je muurverf in onze verfshop.

 34,00 210,00

Goed afwasbare dekkende verf voor muren en plafonds, full-mat.

 34,00 210,00

Oplosmiddelvrije, wasbestendige, milieuvriendelijke, matte dekkende verf.

 42,00 115,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

 35,00 240,00

Watergedragen semi-transparante sneldrogende binnenbeits, mat.

 34,00 210,00

Afwasbare dekkende muurverf, anti-schimmel, hoge slijtageweerstand, mat

 35,00 240,00

Watergedragen semi-transparante sneldrogende paneellak, semi-mat.

Advies nodig over een kleurstelling voor je interieur?
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht