Drywood verf voor hout Nova

Het schilderen van houtwerk of een heel huis is een flinke klus. Wanneer je dit wilt (laten) doen is het natuurlijk de bedoeling dat nieuw onderhoud voorlopig niet nodig is. Met name wanneer je buitenshuis gaat schilderen is een goede voorbereiding erg belangrijk. Reden hiervoor is dat het houtwerk buiten te maken krijgt met invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan regen, wind, vrieskou en UV-straling van de zon. Wanneer je houtwerk gaat (laten) schilderen maak je natuurlijk gebruik van onze zeer goed dekkende Drywood VVH Nova verf voor hout voor buiten.

Schildertips

Het is niet altijd mogelijk om houtwerk direct te schilderen. Ook niet met een grondlaag verf. Laat het houtwerk eerst werken en zorg dat het goed droog is tot in de kern. Wanneer je dit houtwerk te vroeg gaat schilderen komt de verf binnen de kortste keren los en kun je weer opnieuw beginnen. Wanneer het houtwerk te droog is raden we aan om dit eerst voor te behandelen. Reden hiervoor is dat droog hout veel verf op zal gaan zuigen. Naast dat het kostbaar is kan het ook zijn dat je na het aanbrengen de aanzetplekken van de kwast of roller blijft zien na opdrogen. En dat is natuurlijk iets wat we willen voorkomen met het oog op een strak eindresultaat.

Is bovenstaande niet het geval? Maak het houtwerk dan goed schoon met een borstel en repareer plekken met houtrot. Bij het repareren van houtrot kun je beter iets teveel houten delen vervangen dan te weinig. Wanneer je een stukje houtrot laat zitten zal het zich binnen mum van tijd weer verder verspreiden. Na het schoonmaken kan je het houtwerk licht gaan schuren en reinig de houten delen hierna met een ontvetter. Is het houtwerk nog niet eerder behandeld? Breng dan een grondlaag aan en voer na de behaalde droogtijd de stappen in voorgaande zin nog eens uit.

Drywood verf voor hout Nova

Wanneer je kiest voor onze Drywood VVH Nova verf dan kies je voor duurzaam. Naast een geringe milieubelasting is het product geurarm en niet ontvlambaar. Je kunt de Drywood Nova verf op het hout aanbrengen met een kwast of roller in verschillende kleuren.

Bij het kiezen van de kleur kun je kiezen voor een zijdeglans of glanzende variant. Wanneer je dat doet, schilder dan altijd met de houtnerf mee voor een mooi eindresultaat. Schilder aangebrachte kitranden niet mee. Dit kan op termijn leiden tot scheuren in de kitrand waardoor je te maken kunt krijgen met lekkages.

 45,00 110,00

Zijdeglans, watergedragen houtverf voor buiten.

 45,00 110,00

Glanzende, watergedragen houtverf voor buiten

Meer weten over Drywood verf voor hout Nova?

Het gebruik van deze verf biedt verschillende voordelen. Zo biedt de verf een uitstekende bescherming tegen vocht, schimmel en UV-straling. Daarnaast zorgt het ook voor een verfraaiing van het houten oppervlak. De verf van Teknos/Drywood is gemakkelijk aan te brengen en heeft een lange levensduur, waardoor het een duurzame keuze is voor houten oppervlakken.

Wij zijn ontzettend trots dat we ook de verfproducten van het Finse merk Teknos/Drywood kunnen aanbieden. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en een goede samenwerking met onze klanten. Heb je een vraag over de producten van Teknos/Drywood, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Advies nodig over de juiste houtbeschermingsproducten of een verfadvies?
Neem dan vrijblijvend contact op!

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht