Waar gaat je vraag over?

Algemeen

Hebben jullie technische bladen beschikbaar?

Productdatabladen en veiligheidsbladen zijn te downloaden op de productpagina’s.

Wat is de minimale inhoud van een blik?

Bij sommige van onze producten staat een minimumgehalte vermeld naast de maateenheid. Onze producten worden allemaal ingeblikt in Finland en op het punt van vullen is het volume in het blik 10% minder dan de maateenheid. We produceren geen kant-en-klare kleuren, we gebruiken kleursystemen om onze kleuren te maken die flexibiliteit en kleurnauwkeurigheid bieden. Om de gewenste kleur te produceren, hebben we het reservevolume nodig voor de kleurstoftoevoeging.

Hoe bereken je hoeveel verf je nodig hebt?

Meet de ruimte:

Meet de de maximale hoogte en breedte van de muren en vermenigvuldig die twee met elkaar om de totale vierkante meter te berekenen. Denk aan ramen en deuren: Het is duidelijk dat ramen en deuren ruimte in beslag nemen, dus houd hier ook rekening mee met de berekening. Meet de ramen en deuren op, vermenigvuldig de maten om de vierkante meter te berekenen en trek dit getal vervolgens af van de totale vierkante meter. Op het blik en bij de producten in de verfshop kun je zien hoeveel vierkante meter er met 1 liter geschilderd kan worden.

Hoeveel lagen verf heb je nodig?

De hoeveelheid verf die je nodig hebt, wordt ook beïnvloed door het aantal lagen dat je gebruikt. Wij raden aan twee lagen te gebruiken voor een prachtige diepe kleur. Vermenigvuldig dus het aantal vierkante meter met twee. Vergeet niet om rekening te houden met later bijwerken of ‘voor het geval dat’. Doe dat allemaal, en voila! Je hebt de hoeveelheid verf die je nodig hebt om je project af te maken.

Wat is het verschil tussen verf op waterbasis en oplosmiddelhoudende verf?

In watergedragen producten is de verdunner in de verf water, terwijl in oplosmiddelhoudende verf de verdunner een oplosmiddel is.

Is jullie verf geurarm, niet giftig en veilig voor kinderen?

Al onze verf op waterbasis is reukarm. Kies bij het schilderen van een kinderkamer een verf die ook bij langdurig gebruik geen schadelijke stoffen afgeeft.

Het brede assortiment producten van Tikkurila omvat zowel verven als lakken die aan deze eisen voldoen en zijn geschikt voor het schilderen van alles in de kinderkamer, inclusief de muren, meubels en speelgoed.

Alle Tikkurila-verven die geschikt zijn voor kinderkamers – zoals Joker, Helmi, Taika en Liitu – vallen in de hoogste M1-categorie van oppervlaktematerialen. Het M1 Label laat zien dat de producten zijn getest door een onafhankelijk laboratorium. Joker draagt ​​ook het Allergielabel, uitgereikt door de Allergy and Astma Federation of Finland. Bovendien voldoet Helmi aan de eisen voor de afwerking van speelgoed, waardoor je deze veilig kunt gebruiken voor het verven van kindermeubels en speelgoed.

Raadpleeg de productbladen voor meer informatie.

Zijn de producten van Tikkurila gebruiksvriendelijk?

De producten van Tikkurila zijn zeer gebruiksvriendelijk en je kunt er gemakkelijk zelf mee aan de slag. Het is van belang dat je het juiste product kiest voor het oppervlak dat je wilt behandelen en het effect dat je wilt bereiken. Stel eerst vast wat je wil gaan schilderen, selecteer daarna het product wat daarbij past. Zorg dat de omgeving beschermt is tegen spatten. Het te behandelen oppervlak dient vooraf zorgvuldig schoongemaakt te worden. Dit is eigenlijk het meest belangrijke punt. ‘Slecht schilderwerk’ heeft in veel gevallen als oorzaak dat de voorbereiding niet optimaal is geweest. Goed reinigen dus. Daarna volg je de gebruiksaanwijzing van het product en breng je met een kwast of roller het product aan op het te schilderen oppervlak.

Wat is de kwaliteit van Tikkurila verf?

Kwaliteit staat voorop bij het Finse Tikkurila
Tikkurila is al sinds 1862 een bekende naam in de verfwereld. Het Finse bedrijf weet als geen ander welke houtbescherming het beste is. In Finland staan veel houten woningen en het land heeft een extreem klimaat waardoor verfproducten aan hoge eisen moeten voldoen. Tikkurila produceert verfproducten van uitstekende kwaliteit. Ze bieden perfecte bescherming van het houtwerk tegen extreme weersomstandigheden.  De verfproducten staan voor behoud en bescherming van het hout. Lees meer.

Waar wordt naar gekeken tijdens een inspectie van een houten woning?

Is je houten woning toe aan een schilderbeurt? Is er sprake van houtaantasting, of wil je een advies over de huidige staat van de houten woning? Vraag ons om een inspectie. Er zijn bij Finnpaints een aantal mogelijkheden. Lees meer. 

Hoe wordt de kwaliteit van de producten gewaarborgd?

Tikkurila voert grondige veldtesten en uitgebreide laboratoriumtests uit om ervoor te zorgen dat hun producten alle gewenste eigenschappen bezitten. De producten worden getest op eigen testvelden, testverfinstallaties en testterreinen. Veldtesten worden uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de producten ook bestand zijn tegen blootstelling buitenshuis. Naast testvelden op verschillende Tikkurila-locaties, zijn er ook testgebieden aan zee, waar producten kunnen worden blootgesteld aan een zout en vochtig klimaat met hoge niveaus van ultraviolette straling. Voordat de verven van Tikkurila in het veld worden getest, ondergaan ze een aantal veeleisende laboratoriumtests.

Welke keurmerken en certificeringen zijn er voor verf?

Verf kan verschillende milieukeurmerken en certificeringen toegekend krijgen. Het doel hiervan is om de kennis van milieu- en gezondheidseffecten en producteigenschappen te vergroten, om zo consumenten te helpen en te begeleiden bij hun aankoopbeslissingen en het consumptiegedrag milieuvriendelijker te maken. De milieukeurmerken en de certificering die aan een prodcut worden toegekend, geven de effecten van het product op het milieu aan, evenals hun bewezen veiligheidskenmerken. Lees meer.

Kleuren

Kun je een RAL-code opgeven voor Tikkurila-kleuren?

Helaas kunnen we geen RAL-referentie verstrekken, omdat dit geen directe match is met de kleuren van Tikkurila. Onze producten zijn echter wel beschikbaar in de volledige NCS- en RAL-reeksen.

Hoe nauwkeurig is de kleur op de kleurkaart ten opzichte van de verfkleur die ik zal ontvangen?

Tikkurila maakt gebruik van een unieke kleurkaart fabricagetechnologie. De kleurkaarten en kleurchips worden geproduceerd met Tikkurila kleurkaartverf en zijn voorzien van dezelfde kleurformule en kleurstoffen die worden gebruikt voor het kleuren van de Tikkurila verf. Dit betekent dat wij kunnen garanderen dat de gekozen dekkende kleur er op de muur precies zo uitziet als op de kleurkaart of de kleurchip. Maak uw kleurkeuze altijd onder vergelijkbare lichtomstandigheden als waar de kleur zal worden gebruikt. Lichtomstandigheden, de gladheid van het verfoppervlak en de glansgraad kunnen allemaal van invloed zijn op de kleurwaarneming. 

Waarom zien de online afbeeldingen er anders uit dan de kleurenkaart/het daadwerkelijke product?

De weergave van een online kleur kan nogal verschillen afhankelijk van de scherminstellingen, zoals helderheid en resolutie. Wij raden daarom altijd aan een kleurenkaart en/of een tester te bestellen voordat je een kleur kiest, omdat je geen volledig getrouwe weergave van een kleur kunt krijgen vanaf een scherm. Onze kleurkaarten bevatten fiches van echte verf, zodat je de kleur bijvoorbeeld direct kunt vergelijken met behang en stoffen.

Kan ik nog kleuren bestellen die niet op de kleurenkaart staan?

Bij Tikkurila stoppen ze nooit met het leveren van kleuren. Wel worden er wel eens kleuren van de kleurenkaart verwijderd om plaats te maken voor nieuwe tinten. We bewaren al deze kleuren in een archief.

Wat is Zweeds Rood?

De kleur Zweeds rood vindt, zoals de naam al zegt, zijn oorsprong natuurlijk in Zweden maar je ziet deze kleur terug in heel Scandinavië. In Noorwegen is het rood vaak iets feller, in Finland iets meer oranje. Het Finse woord voor deze verf is Punamulta (rode modder) of Punamaali (rode verf). Lees meer.

In welke kleuren zijn jullie verfproducten verkrijgbaar?

Tikkurila breidt zijn kleurencollectie voortdurend uit, onze verfproducten zijn te kleuren uit de eigen Tikkurila kleurcollecties, maar ook in bekende collecties zoals RAL en NCS.

Hoe kun je zelf hout vergrijzen?

Een trend die we steeds vaker tegenkomen is het vergrijzen van hout. Andere termen die voor dit effect gebruikt worden zijn greywash, old wood, driftwood of steigerhout look. Het vergrijzen van hout wordt gedaan om gewoon hout een verweerde en stoere uitstraling te geven. Lees meer.

Wat zijn de mogelijkheden voor white wash?

Soms wil je de bestaande panelen lichter in je huis te maken maar wil je nog wel dat de houtstructuur zichtbaar blijft. Dan kun je kiezen voor een behandeling met een white wash, hierbij blijft de houtstructuur nog wel zichtbaar maar komt het interieur wat rustiger over. Lees meer.

Kan ik testers kopen in elke afwerking?

Je kunt testers kopen in de Tikkurila kleuren die beschikbaar zijn in het dropdown-menu in de verfshop. Dekkende buitenkleuren worden geleverd in het product Vinha. Semi-transparante buitenkleuren worden geleverd in Valtti Color of Valtti Plus Color. White-wash wordt geleverd in het product Paneeli Assa.

Onderhoud

Hoe onderhoud je hout voor een langdurig resultaat?

Naast het reinigen zijn de juiste houtverf, houtbeits of houtolie essentieel voor een goed onderhoudsplan. Met de juiste producten is je houten woning goed bestand tegen de weersinvloeden en blijft het jarenlang mooi.  Lees meer

Hoe behandel en onderhoud je een houten terras?

Afhankelijk van de weersomstandigheden, de gebruiksintensiteit en beschutting kan het nodig zijn het terras jaarlijks of ten minste om het jaar met olie te behandelen. Regelmatig onderhoud van het terras zorgt ervoor dat het terras er duurzaam en fris uitziet.
Lees meer.

Hoe onderhoud je houten tuinmeubelen?
 • Zijn je meubelen nog relatief nieuw? Maak ze dan schoon met een zachte borstel om beschadigingen van de natuurlijke waslaag te voorkomen. Meer verweerde tuinmeubelen kun je met een hardere borstel reinigen.
 • Behandel de houten tuinmeubelen met een sopje van water en Finncleaner of Super Clean Tehopesu. Laat even inwerken en spoel daarna grondig af met water. Laat alles daarna goed drogen.
 • Behandel de meubelen vervolgens met Valtti Plus Wood Oil of Valtti Wood Oil. Breng met een kwast een laag aan op het houtwerk volgens de gebruiksaanwijzing. Wil je een dekkende afwerking kies dan voor Patio Garden Furniture Paint of Unica Akva.
Hoe onderhoud je een houten woning?

Achterstallig onderhoud kan ervoor zorgen dat een houten huis minder lang meegaat of dat er vaak onvoorziene kosten gemaakt moeten worden om problemen te verhelpen. Het schilderen van een houten huis moet periodiek gebeuren. De gevel op het zuiden en zuidwesten heeft door de diverse weersinvloeden het meest te lijden, evenals de liggende delen. Door het gebruik van kwalitatief goede producten, bij voorkeur uit de productlijn van Tikkurila, kun je er van op aan dat het hout het best beschermd wordt. Lees meer.

Hoe herken je houtrot en hoe ga je hier mee om?

Technisch gezien ontstaat houtrot door een schimmel die de houtcelwand aantast. Het aangetaste hout is verweerd en vermolmd als gevolg van deze schimmels. Lees meer. 

Toe aan een renovatie van je houten huis?

Houtrenovatie wordt toegepast als er houtrot aanwezig is. We hebben e.e.a. samengevat zodat je kunt lezen wat houtrot precies is en wat de eventuele oorzaken van houtrot kunnen zijn, hoe je houtrot kunt voorkomen en hoe een en ander vakkundig hersteld kan worden. Daarnaast wordt uitgelegd waarom het belangrijk is dat je de juiste verfproducten gebruikt zodat je houten woning zo lang mogelijk in goede conditie blijft. Want een ding is wel duidelijk geworden, met al onze ervaring in de praktijk; wanneer het aangetaste hout niet tijdig wordt hersteld, gaat het proces van houtrot door met alle gevolgen van dien. Lees meer.

Wat zijn de voordelen van een onderhoudscontract

Achterstallig onderhoud is funest voor een houten huis. Met een onderhoudscontract van Finnpaints hoef je je geen zorgen meer te maken. Wij zorgen ervoor dat het houten huis periodiek wordt gecontroleerd en wordt onderhouden. Lees meer.

Hoe reinig je je woning optimaal?

Controleer de conditie van je woning eenmaal per jaar en reinig alles goed! De buitenkant van je woning trekt allerlei soorten vuil aan: schimmel, mos, algen, stuifmeel, noem maar op. Het voorjaar is de perfecte periode om je woning te reinigen. Lees meer.

Producten

Ik wil meer weten over voorbehandelings- en reinigingsproducten?

Primers en andere voorbehandelingsproducten versterken de hechting en zijn cruciaal voor een langdurig en optimaal resultaat. Deze moeten worden aangebracht op een schone en vetvrije ondergrond. Investeer daarom in de juiste producten die het hout reinigen en in goede conditie houden, zodat je optimaal kunt genieten van je schilderwerk. Lees meer.

Heeft Tikkurila hypoallergene oplossingen voor binnenverf?

Joker, onze hoogwaardige, matte muurverf, ruikt niet en is ideaal voor een hypoallergene omgeving.

Is Luja geschikt voor een badkamer zonder raam?

Luja is een hoogwaardig product en is geschikt voor omgevingen waar ventilatie een probleem is en waar een hoge constante vochtigheidsgraad aanwezig is, bijv. de badkamer, wasruimtes, zwembaden en oppervlakken waar schimmelvorming een probleem is.
Luja is zeker geschikt voor een badkamer zonder ramen.

Wat zijn de voordelen van Joker muurverf?

Joker, de meest gezonde muurverf voor binnen! Dit product van Tikkurila is o.a. gecertificeerd met het EU Ecolabel en Nordic Swan en goedgekeurd door de Finse Allergie, Huid en Astma Federatie. Lees meer.

Hebben jullie binnenverf die goed afwasbaar is?

Een groot aantal van onze verven zijn ontworpen om goed afwasbaar en schrobbaar te zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan Luja en Joker en Helmi.

Is het veilig voor mijn kind om te helpen zijn/haar kamer te schilderen?

Als je met kinderen gaat verven, gebruik dan een verf die geen schadelijke stoffen afgeeft, zelfs niet bij langdurig gebruik. Het assortiment van Tikkurila omvat zowel verven als lakken die aan deze eisen voldoen en geschikt zijn voor het schilderen van alles in de kinderkamer, inclusief de muren, meubels en speelgoed. Alle verven van Tikkurila die geschikt zijn voor kinderkamers – zoals Joker, Helmi, Taika en Liitu schoolbordverf – vallen in de hoogste M1-categorie voor oppervlaktematerialen.

Ik wil een kamer helemaal in 1 kleur verven - muren, plinten en deuren. Bestaat daar één verf voor?

Wij raden deze aanpak af. Als je afzonderlijke producten gebruikt (die geschikt zijn voor het doel/ondergrond) dan krijg je de beste kwaliteit en mooiste resultaat. Wil je advies over welke combinaties je kunt gebruiken dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Wat wordt bedoeld met glansgraad?

Dit verwijst naar de glansgraad van de verfafwerking. Kleuren kunnen er verschillend uitzien, afhankelijk van hun glansgraad. Voor elke muurverf of houtverf kun je de glansgraad identificeren aan de hand van een numerieke schaal.
De glansgraad wordt gemeten volgens internationaal erkende normen. De minimum glansgraad is 0 en komt overeen met een volledig mat oppervlak en het maximum is 100 glanseenheden wat overeenkomt met een zeer glanzend oppervlak.

0-5 Volledig mat
6-10 Mat
11-35 Halfmat
35-60 Halfglanzend
61-80 Glans
80 Volglans

Wanneer geen glansgraad wordt vermeld, betekent dit meestal dat het product niet filmvormend is en dat er geen glansgraad kan worden gemeten. Houtolie is zo’n voorbeeld.

Toepassing

Hoeveel lagen verf moet ik gebruiken?

We raden altijd minimaal twee lagen aan. Onze verven hebben een uitstekende dekking; ze zijn geformuleerd op een basis met een hoge dekking. Het gebruik van een voorgekleurde primer zal je helpen om een ​​volledige en nauwkeurig kleuroppervlak te bereiken.

Hoe lang moet ik verf laten drogen tussen twee lagen?

Afhankelijk van het gekozen verftype, de atmosferische omstandigheden en andere variabelen kan de droogtijd van verschillende verven variëren, maar voor een binnenmuurverf zal de verf in normale omstandigheden na ongeveer 1 – 2 uur droog zijn. Als je meer dan één laag verft, adviseren wij 2 – 4 uur tussen de lagen. Raadpleeg de productpagina’s met productdetails voor de droogtijd van elk product. Buitenverf heeft een langere droogtijd.

Is jullie verf geschikt om met een roller te worden aangebracht?

Onze verf kan worden aangebracht met traditionele kwasten of rollers, afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Rollers zorgen voor een gladde afwerking, terwijl kwasten nuttig kunnen zijn voor randen en oneffen oppervlakken. Voor meer informatie over de toepassing van elk verftype, zie de gedetailleerde productinformatiebladen op de afzonderlijke productpagina’s.

Hoe lang moet mijn verf uitharden?

Houd altijd 1 maand aan voor verf op waterbasis om het product volledig te laten uitharden tot zijn maximale duurzaamheid.

Hoe zorg ik voor een veilig gebruik van Tikkurila producten?

Lees voordat u begint met schilderen de gebruiksaanwijzing op het etiket van het product en raadpleeg het veiligheidsinformatieblad van het product. Wij raden u aan tijdens het schilderen beschermende handschoenen en een veiligheidsbril te gebruiken. Zo voorkomt u dat de verf op uw handen spat en dat u onnodig in contact komt met de huid.

Hoe snel kan ik de kamer na het schilderen gebruiken?

Als de kamer wordt geverfd met watergedragen producten of met producten met een lage emissie van klasse M1, kan de kamer ongeveer 4-6 uur na het schilderen worden gebruikt.

Welke kwast of roller moet ik gebruiken?

Kies altijd voor een goede kwaliteit van je kwast. Het verschil tussen een goedkope kwast en een iets duurdere kwast is dat er vaker haartjes loslaten bij de goedkopere versie. Je kunt dit verminderen door de kwast voor gebruik een paar keer over schuurpapier te halen zodat de losse haren verwijderd worden. Lees meer.

Hoe schilder je een houten tuinhuis?

Een houten tuinhuis kan een geweldige aanvulling zijn in de tuin. Door de veelzijdigheid kun je er tenslotte alle kanten mee op, zowel qua invulling als uitstraling. Tegelijkertijd is het natuurlijk belangrijk dat het tuinhuis zijn mooie uitstraling behoudt door het houtwerk periodiek van onderhoud te voorzien. Lees meer.

Waar moet je op letten bij het schilderen van muren en plafonds?

Een eerste vereiste is natuurlijk dat je het juiste gereedschap gebruikt. Daarnaast krijgen we ook regelmatig de vraag of er een primer nodig is voordat de muurverf aangebracht gaat worden. Hoe zit dit nu? Lees meer.

Wat is de maximale verdunning voor Helmi?

Afhankelijk van de applicatiemethode adviseren wij Helmi meubelverf niet meer dan 20% te verdunnen. Raadpleeg voor de verdunningsgraad die voor de applicatiemethode relevant is het productblad.

Moet ik elke keer als ik mijn muren wil schilderen een nieuwe grondlaag aanbrengen?

Nee. Grondverf is niet altijd nodig als je opnieuw schildert. Als je een vergelijkbare kleur overschildert, kun je het oppervlak licht opschuren en schoonmaken. Als dat klaar is, kun je gewoon over de bestaande verflaag heen schilderen. Voor een gelijkmatige afwerking kan het nodig zijn meer dan één laag aan te brengen. Let op: bij verandering van glans of drastische kleurveranderingen kan een primer nodig zijn om het aantal keren aflakken tot een minimum te beperken.

Tips

Tips voor onderhoud van een houtskeletbouwwoning:
 • Reinig de houtskeletbouw woning ieder jaar. Voor het regulier onderhoud kun je Finncleaner of St Marc gebruiken. Voor het reinigen voorafgaand aan een schilderbeurt kun je Mould Removal of Maalipesu gebruiken.
 • Controleer ieder jaar het houtwerk, met name de liggende delen, op houtrot en schimmel. Als je houtrot of schimmel ontdekt, los dit probleem dan meteen op.
 • De gevel op het zuiden en zuidwesten heeft door de weersinvloeden vaak veel te lijden, controleer regelmatig of deze nog goed in de verf zit of dat deze toe zijn aan een nieuwe schilderbeurt.
 • Verwijder met enige regelmaat spinnenpoep etc.
 • Laat je woning inspecteren door Finnpaints!
Tips voor het schilderen van buitendeuren en ramen:

Wanneer bestaande deuren of ramen er oud en versleten uit gaan zien, kun je ze vernieuwen of opnieuw schilderen.  Lees meer.

Tips voor het schilderen van houten buitengevels met een dekkend product:

Het is raadzaam om een houten oppervlak zo snel mogelijk na plaatsing af te werken, zodat de verf het beste hecht op het nieuwe onbeschadigde oppervlak en het hout beschermt tegen verwering. Lees meer.

Tips voor het kiezen van verf voor buiten:

Wil je buiten, het huis, tuinhuis, schutting, terras of een ander project gaan schilderen, maar heb je geen idee welk Tikkurila product je het beste kunt gaan gebruiken? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Voordat je begint met schilderen dien je er in elk geval voor te zorgen dat alles schoon en stofvrij is. Lees meer.

Tips om je schilderklus tot een optimaal resultaat te brengen:
 • Inspecteer het schilderwerk nauwkeurig en bekijk op welke plekken het hout het meest geleden heeft.
 • Maak het oppervlak goed schoon voordat je de verf aanbrengt. Dit kan bijvoorbeeld met de voorbehandelingsproducten van Tikkurila zoals FinncleanerMaalipesu of Mould Removal
 • Werk met het schilderen altijd van boven naar beneden.
 • Zorg er voor dat het oppervlak schoon en droog is.
 • Volg altijd zorgvuldig de instructies op de verpakking.
 • Vraag bij twijfel over het juiste gebruik van de producten advies aan een specialist, zoals Finnpaints.

Wil je ook de producten van Tikkurila gebruiken? Bestel ze dan in onze verfshop. Daar kun je ook een schilderpakket vinden met alle materialen die je nodig hebt voor het schilderen van je houten huis, zoals kwasten en afplaktape.

Tips bij het schilderen van muren met watergedragen verf:

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat schilderen met watergedragen verf. Volg deze tips die zijn samengesteld door de verfspecialist van Tikkurila om je te helpen een geslaagde verfklus uit te voeren, vanaf de kleurkeuze tot het daadwerkelijke schilderen. Lees meer.

Hoe voorkom ik blaasvorming

Er zijn een aantal oorzaken voor blaasvorming en deze zijn sterk afhankelijk van de ondergrond die wordt geschilderd. Blaasvorming komt vrij vaak voor en kan door verschillende factoren worden veroorzaakt:

 • Hoge temperatuur van ondergrond, lucht of schilderen in direct zonlicht
 • Reactie tussen ondergrond en nieuwe verflaag
 • Verlies van hechting tussen de lagen
 • Te hoog vochtgehalte in de ondergrond
 • Hars of harsgassen
 • Directe vochtindringing door een bouwkundig gebrek

Het is van groot belang om de oorzaak te achterhalen en adequaat te behandelen. Het aanbrengen van de juiste primer is een belangrijke stap in dit proces, net als het opvolgen van de toepassingsvoorwaarden in de technische  productbladen van de betreffende producten, zodat er voldoende tijd is voor het uitharden tussen de lagen.

Voorbehandeling:
Verwijder alle afgebladderde verf en schuur alle aangetaste plekken terug, waarbij u de randen wat uitvlakt om scherpe lijnen in de uiteindelijke afwerking te voorkomen.

Grondverf/Primer:
Gronverf: Valtti Primer of Otex (Akva) voor lastige ondergronden.
Voor knoesten – Behandel de knoesten met bijvoorbeeld Oljypohja.
Voor metaal – roestplekken tot op het blanke metaal wegschuren en gronden met Rostex Super Akva

De beste manier om een mogelijke reactie te vermijden is ervoor te zorgen dat alle oppervlakken grondig schoon en stabiel zijn met behulp van ons Maalipesu reinigingsmiddel. Als er chemische verontreiniging op oppervlakken achterblijft, bestaat de kans dat er plaatselijk blaasvorming optreedt.

Hoe schilder ik over vette oppervlakken?

Vettige vlekken of oppervlakken vereisen echte aandacht vóór het schilderen, omdat een onjuiste voorbereiding van de oppervlakken zal zorgen dat het nieuw geschilderde oppervlak niet goed hecht. Dit is een zeer belangrijke overweging bij het schilderen van iets in een keuken. Echter, ongeacht wat u schildert, als u vermoedt dat het oppervlak is blootgesteld aan vet, reinig het oppervlak dan grondig met ons Maalipesu reinigingsmiddel en laat het drogen. Doe dit een paar keer met nieuwe doeken om er zeker van te zijn dat u het oppervlak goed heeft ontvet.

Staat je vraag er niet tussen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact