Hoe onderhoud je hout voor een langdurig resultaat?

Veel eigenaren van een houten woning vinden het lastig om zelf het onderhoud van de houten onderdelen uit te voeren. Te weinig kennis of te weinig tijd horen we regelmatig. Toch is het belangrijk om het hout op de juiste manier te onderhouden zodat je langer plezier hebt van je woning. Finnpaints krijgt vaak vragen van eigenaren van houten woningen wat nu precies de beste aanpak is. We geven graag wat tips over het onderhouden van hout in en rond de woning.

Finnpaints.nl | Project | Schilderen | Werkendam | Tikkurila

Wat kun je zelf doen om het hout goed te onderhouden? 

Belangrijk is dat je het hout regelmatig, toch zeker 1 x per jaar, een goede schoonmaakbeurt geeft. Bij de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak, reinig je ook je houten woning zodat alles er weer fris uit ziet. Dit kan gemakkelijk met een spons of borstel en Finncleaner. Afspoelen met water en klaar. Check dan meteen de liggende delen en zijden die het meest te lijden hebben van het weer. Op deze manier zie je meteen welke plekken misschien een likje verf nodig hebben. Verwijder eventueel loszittende stukken en schuur alles licht op. Je kunt deze plekken dan meteen bijwerken met de juiste verfproducten en je houten woning kan er weer tegen.

Naast het reinigen zijn de juiste houtverf, houtbeits of houtolie essentieel voor een goed onderhoudsplan. Met de juiste producten is je houten woning goed bestand tegen de weersinvloeden en blijft het jarenlang mooi. De houtverfproducten van Tikkurila staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Deze producten kun je eenvoudig online bestellen in onze verfshop en zijn binnen twee werkdagen in huis.

Heb je meer vragen over het onderhouden van hout in en rondom de woning?
Neem dan vrijblijvend contact op!