Finnpaints is importeur van Tikkurila producten uit Finland en levert deze in Nederland en België. Tikkurila is sinds 1862 een belangrijke speler op de verfmarkt. Het is de grootste verfproducent van Finland. Met 11 productie units in 8 verschillende landen en een omzet van 572 miljoen euro in 2016 behoort Tikkurila tot een van de grootste verfproducenten van de wereld. Tikkurila is marktleider in Finland, Zweden, Rusland en de Baltische Staten en staat op de 4e plaats in Polen.

Finnpaints levert met name producten uit de decoratieve lijn van Tikkurila aan de consument, schilder en doe-het-zelver. Industrie en b2b eindgebruikers worden bediend door Finnpro, welke de producten uit de industriële productlijn verhandelt.

Finnpaints.nl | Banner | Tikkurila

Milieuvriendelijk en duurzaam

De verfproducten van Tikkurila zijn gebruiksvriendelijk en milieuvriendelijk. Daar waar milieu en duurzaamheid bij ons steeds belangrijker wordende begrippen zijn, is dit in Finland (en Scandinavië in het algemeen) al gemeengoed. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke oplossingen, daarnaast wordt verantwoord omgegaan met recycling en afvalverwerking. Veel producten zijn inmiddels watergedragen en hebben een zeer lage uitstoot van schadelijke stoffen. Dat dit ook daadwerkelijk zo is, blijkt wel uit het feit dat de productie unit in Finland tegen een dorp aanligt, slechts gescheiden door een weg.

Meer informatie nodig over de producten van Tikkurila? Neem dan vrijblijvend contact op!