Hoe onderhoud je een Finnhouse woning?

Woon je in een prachtige houten woning van Finnhouse en wil je ook de komende jaren blijven genieten van de mooie natuurlijke uitstraling? Zorg er dan voor dat je deze houten woning op de juiste manier van onderhoud voorziet. 

Schilderwerk & onderhoud voor Finnhouse woningen

Hout is een duurzaam en sfeervol materiaal om woningen te realiseren. Hout is echter ook een natuurlijk product. Dit houdt in dat dit product onderhouden moet worden om de mooie uitstraling te behouden en problemen te voorkomen. Bij Finnpaints hebben we uitgebreide ervaring met betrekking tot het onderhouden en schilderen van houten woningen.

Hierbij hebben we ook een uitgebreide expertise opgebouwd in het onderhouden van houten woningen van Finnhouse. Zo hebben we afgelopen jaren diverse Finnhouse eigenaren ontzorgt met advies over onderhoud- en schilderwerk. Werkzaamheden waarmee de houten woning er weer jaren tegen aan kan en waardoor je kunt blijven genieten van de prachtige uitstraling.

Finnpaints.nl | Buitenverf | Woning schilderen met Vinha en Teho Window | Finnhouse | Tikkurila

Wat moet je doen?

Onderhoud doe je jaarlijks of twee-jaarlijks. Zorg er dan voor dat je de woning goed reinigt, bijvoorbeeld met Finncleaner of St. Marc, en meteen controleert op houtrot, schimmel of kale plekken. Als er ergens houtrot is ontstaan, repareer dit dan zo snel mogelijk of laat dit repareren. Schimmel kun je verwijderen met Mould Removal  en kale plekken kun je bijwerken met de buitenproducten van Tikkurila.

Om kwaliteit te garanderen werken we met het kwaliteitsmerk Tikkurila. Dit gerenommeerde merk, Finse verf, biedt speciale producten voor houtbescherming. De buitenproducten van Tikkurila zijn speciaal ontworpen om het hout te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Vinha is bijvoorbeeld een dekkende verf die een flexibel oppervlak vormt dat zich kan aanpassen aan de ondergrond en de seizoenen. Heb je liever een semi-transparant product dan kun je kiezen voor Valtti Color, Valtti Akvacolor of Valtti Plus Kesto.

Service op maat voor een Finnhouse woning

Finnpaints biedt een maatwerk service als het aankomt op het onderhouden van een houten woning. Zo kun je bij ons terecht voor diensten zoals schilderwerk, onderhoud en houtherstel. Daarnaast kun je ook een onderhoudscontract afsluiten waarbij je kiest voor de zekerheid van een goed onderhouden houten woning en (kostbare) problemen voorkomt door achterstallig onderhoud.

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen, bekijk onze gerealiseerde projecten of neem vrijblijvend contact op!