Hoe onderhoud je een houten woning?

Ben je de trotse eigenaar van een houten woning? Dan weet je natuurlijk als geen ander dat goed schilderwerk en onderhoud erg belangrijk is voor het behoud van je houten huis. Het schilderwerk van een houten woning begint bij de keuze van de juiste verf. Finnpaints gebruikt hiervoor de producten van het hoogwaardige Finse verfsysteem Tikkurila. Met producten als bijvoorbeeld Vinha en Valtti Color geef je je houten huis de juiste bescherming tegen alle weersinvloeden. Dankzij deze kwaliteitsproducten kan je houten woning er, na een schilderbeurt, weer vele jaren tegen.

Het juiste onderhoud

Achterstallig onderhoud kan ervoor zorgen dat een houten huis minder lang meegaat of dat er hoge (vaak onvoorziene) kosten gemaakt moeten worden om problemen te verhelpen. Het schilderen van een houten huis moet periodiek gebeuren. De gevel op het zuiden en zuidwesten heeft door de diverse weersinvloeden het meest te lijden, evenals de liggende delen. Door het gebruik van kwalitatief goede producten, bij voorkeur uit de productlijn van Tikkurila, kun je er van op aan dat het hout het best beschermd wordt. Wij adviseren een schilderbeurt voor de gevels aan de weerkant en de liggende delen om de 4 tot 6 jaar. De overige zijden elke 6 tot 9 jaar. Bekijk onze schildertips voor buiten.

Finnpaints.nl | Project | Schilderen | Werkendam | Tikkurila

Wat kan Finnpaints betekenen?

Bij Finnpaints kun je niet alleen de juiste houtbeschermingsproducten vinden, wij kunnen ook het schilderwerk van het houten huis verzorgen. Indien je liever zelf de kwast ter hand neemt, helpen wij graag met tips en advies voor het schilderen van het houten huis. Wij adviseren ieder jaar een check te doen en het huis schoon te maken met Finncleaner. Dit kun je zelf doen maar je kunt het ook door ons laten verzorgen. Bij Finnpaints kun je een onderhoudscontract afsluiten. Dit houdt in dat ieder jaar, of om de twee jaar, het huis wordt schoongemaakt en tegelijkertijd wordt er bekeken of het schilderwerk nog in goede staat is en of er onderhoud nodig is. Finnpaints adviseert graag op dit gebied.

Bij Finnpaints ben je dus aan het juiste adres voor het totale onderhoudsplaatje van je houten woning! Finnpaints is gespecialiseerd in schilderwerk, reparatie en onderhoud van houten logwoningen en houtskeletbouw woningen. Daarnaast kun je alle Tikkurila producten vinden in onze verfshop.

Heb je nog vragen over het schilderwerk of onderhoud van het houten huis?
Neem dan vrijblijvend contact op met Finnpaints.