Hoe verzorg je een goede voorbehandeling en reiniging van het houtwerk?

Bij schilderwerk geldt; goed schoonmaken is het halve werk. Reinigen met het juiste product is even belangrijk als het kiezen van de juiste houtverf. De ondergrond dient altijd vet, vuil en stofvrij te zijn, zodat de houtverf of houtbeits perfect hecht en gemakkelijk aan te brengen is.
Eventuele primers en andere voorbehandelingsproducten versterken de hechting en zijn cruciaal voor een langdurig en optimaal resultaat. Investeer daarom in de juiste producten die het hout in goede conditie houden, zodat je optimaal kunt genieten van je schilderwerk.

Voorbehandelings- en reinigingsproducten voor hout

Finnpaints biedt in zijn verfshop een uitgebreide keuze aan voorbehandelings- en reinigingsproducten voor hout. Deze producten bestaan uit:

 • Primers
 • Schoonmaakmiddelen voor schilderwerk
 • Schimmelwerende middelen voor onbehandeld hout
 • Hechtprimers in verschillende kleuren
 • Roestwerende primers
 • Kleurloze impregneringsmiddelen voor nieuw en verweerd hout
 • Isolatie om het doorbloeden van knoesten tegen te gaan
www.finnpaints.nl | Primer | Tikkurila

Bescherm hout met de juiste primer

In de buitenlucht vormen zonlicht en vocht vaak de grootste bedreiging voor hout. Om schimmels, verkleuring en houtrot zoveel mogelijk te voorkomen dien je het hout, in een zo vroeg mogelijk stadium, te behandelen met een primer. Je kunt Valtti Primer gebruiken, deze trekt diep in het hout en vertraagd vochtabsorptie. Valtti Primer is bedoeld voor gebruik buitenshuis.

Voorbehandelen en reinigen van houtwerk binnen en buiten

Bij het voorbehandelen of reinigen van houtwerk voor binnen en buiten gebruiken kun je verschillende producten gebruiken. Bijvoorbeeld Otex, dit is een sneldrogende hechtprimer en grondverf die gebruikt kan worden voor diverse ondergronden. Denk hierbij aan hout, pvc, glas, tegels, glas en aluminium.

Rostex Super Akva is een roestwerende primer speciaal voor metalen ondergronden zoals een regenpijp, container, trap, radiator enz. Deze primer is daarnaast geschikt voor behandeling van spijkerkoppen onder dekkende verven en ook voor hout wat in aanraking komt met beton en metselwerk.

Om doorbloeden van knoesten en harsplekken te isoleren kun je Öljypohja gebruiken. Dit product vertraagt het doorbloeden van noesten en harsplekken en wordt aangebracht na de primer en voor de toplaag.

Beter schilderwerk door het juiste reinigingsmiddel voor het hout

Goed schilderwerk begint met effectieve reiniging. In onze webshop vind je diverse speciale reinigingsproducten voor het houtwerk:

 • Finncleaner: dit schoonmaakmiddel wordt gebruikt voordat je gaat schilderen en eveneens voor de jaarlijkse schoonmaakbeurt;
 • Mould Removal: voor het verwijderen van schimmels. Dit product verwijdert de schimmel en reinigt het hout zeer grondig voordat je gaat schilderen;
 • Maalipesu: speciaal bedoeld voor sterk vervuilde oppervlakken en geschilderde oppervlakken. Het maakt de oude verflaag mat waardoor de nieuwe verf beter hecht. Met Maalipesu hoef je minder te schuren. Wel zo prettig!
 • Super Clean: dit reinigingsmiddel voor hout is speciaal bedoeld voor het schoonmaken van terras, vlonders, tuinmeubilair, hekwerk, schutting enz.

In de verfshop van Finnpaints zijn deze en andere voorbehandelingsproducten eenvoudig te bestellen.

Heb je nog vragen over onze houtbeschermingsproducten of wil je meer informatie over onze voorbehandelings- en reinigingsproducten? Neem dan vrijblijvend contact op.