Voortraject Gorssel

Voor deze opdrachtgevers is door Finnhouse Houtbouw een prachtig houten huis in Gorssel gebouwd. De eigenaren gaan pas over een tijdje naar deze woning verhuizen, maar om de binnenwerkzaamheden af te kunnen ronden moest er binnen al wel geschilderd worden. Kunnen we hier een offerte voor uitbrengen? Jazeker! Aan de hand van de bouwtekening hebben we een berekening kunnen maken en na goedkeuring van de offerte kunnen onze schilders aan de slag.

Uitvoering Gorssel

De mannen beginnen zodra het stucwerk voldoende droog is. Omdat nieuw stucwerk vaak nog heel veel verf opneemt gebruiken we eerst Varma Primer als ondergrond. Dit product verminderd de zuigkracht en zorgt voor een optimale hechting. Vervolgens gebruiken we Feelings Interior Paint in de kleur RAL 9010 voor de afwerking. Deze volledig matte verf zorgt voor een fluweelachtige uitstraling en zorgt ervoor dat oneffenheden minder opvallen. Bovendien is Feelings Interior Paint goed afwasbaar.

De logs en schijnlogs krijgen een beschermlaag met de transparante Paneeli Assa 10, deze kan ook gekleurd worden in verschillende tinten maar hier wordt hij kleurloos gebruikt zodat de oorspronkelijke houtkleur zichtbaar blijft. En dan zijn er nog de ramen, kozijnen en deuren. Deze worden geschilderd met de Futura Aqua 20 van Teknos. Dit is een zijdematte watergedragen verf, speciaal ontwikkeld voor deuren en kozijnen, die ook verkrijgbaar is in andere glansgraden.

Als het binnenschilderwerk klaar is kan de keuken geplaatst worden en alle verdere details worden uitgewerkt. Voor de buitenkant is het hout vanuit de leverancier al voorbehandeld in de semi-transparante kleur TVT 5059 maar de afwerking zal waarschijnlijk in een andere kleur zijn. De bewoners gaan nu wat testers uitproberen en dan komen we over een tijdje weer terug om de buitenkant te schilderen.

Fotogalerij Gorssel

Heb je ook een houten woning en wil je deze graag door ons laten schilderen?
Vraag dan hier een offerte op.

Specificaties

  • Type woning: Finnhouse Paal & Balk woning
  • Voorbehandeling: Tikkurila Varma Primer
  • Product afwerking: Tikkurila Feelings Interior Paint en Paneeli Assa 10 kleurloos
  • Product kozijnen: Teknos Futura Aqua 20
  • Kleur: RAL 9010
Finnpaints.nl | Kleur RAL 9010 Pure White | Dekkend | Tikkurila

RAL 9010

Feelings Interior Paint voor de plafonds en wanden

 69,00 189,00

Watergedragen primer voor steen/stucwerk, vermindert zuigkracht.

 29,00 199,00

Goed afwasbare dekkende verf voor muren en plafonds, full-mat.

 35,00 240,00

Watergedragen semi-transparante sneldrogende binnenbeits, mat.

 62,00

Semi-matte verf voor ramen, deuren en kozijnen, meubels e.d. van hout en metaal.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Gorssel Bekijk ook: naar het overzicht