Dit bijzondere Finnhouse huis van meer dan 20 jaar oud staat in Zevenbergen. Het loghuis is bijzonder te noemen omdat er aan de buitenzijde van dit loghuis een muur is gemetseld en deze gestucd is. De bovenbouw is weer traditioneel opgebouwd uit houtskeletbouw en afgetimmerd met schijnlogs. Mede door de royale balkons een erg fraai ‘Oostenrijks’ huis!

Te weinig bescherming tegen weersinvloeden

Augustus 2010 werd Finnpaints benaderd om dit houten huis weer haar oorspronkelijke uitstraling en glans te geven. Helaas was er door de tand des tijds op enkele plaatsen houtrot ontstaan. Met name enkele buitenkozijnen waren op sommige plaatsen aangetast. Dit kwam voornamelijk omdat het kitwerk hier en daar slecht was en doordat er te weinig laagdikte op de liggende delen van de houten kozijnen zat. Hierdoor was het hout niet voldoende beschermt meer tegen UV straling.

In mei van 2011 zijn we gestart met de reparatie – en schilderwerkzaamheden aan deze houten woning. Eerst uiteraard alles gereinigd met Finncleaner zodat we een duidelijk en helder beeld kregen van de stand van zaken. Hierna begonnen met schuren van de houten elementen. De houtrotschade die was ontstaan aan de houten buitenkozijnen kwam nu goed in beeld. Gelukkig viel een en ander mee! Al het aangetaste hout van de kozijnen verwijderd en deze zijn door nieuwe stukken hout in combinatie met flexibele tweecomponenten hars weer gerepareerd. Na reparatie is het kale hout voorbehandeld met Valtti Primer. Het dekkende schilderwerk is gedaan met Vinha / Valtti Opaque. Al het transparante houtwerk is gedaan met Valtti Akvacolor.

Kleuren en producten

Eerlijkheidshalve moeten we wel melden dat al het stucwerk gesaust is door de heer des huizes! De, door Finnpaints, gebruikte producten voor dit project zijn:

De gevelelementen hebben de kleur RAL 1013 gekregen en al het overig hout de kleur TVT 5076. Na oplevering van het schilderwerk zijn de opdrachtgevers uitermate tevreden met de door Finnpaints geleverde prestatie. Als we dit houten huis goed in onderhoud houden, kan het er weer voor jaren tegen.

Finnpaints.nl | Kleur RAL 1013 Oyster White | Dekkend | Tikkurila
Finnpaints.nl | Kleur TVT 5076 Varpu | Transparant | Tikkurila

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht