Traject Zevenbergen

Dit bijzondere Finnhouse huis van meer dan 20 jaar oud staat in Zevenbergen. Het loghuis is bijzonder te noemen omdat er aan de buitenzijde van dit loghuis een muur is gemetseld en deze gestucd is. De bovenbouw is daarnaast weer wel traditioneel opgebouwd uit houtskeletbouw en afgetimmerd met schijnlogs. Mede doordat er royale balkons aanwezig zijn, een erg fraai ‘Oostenrijks’ huis!

Te weinig bescherming tegen weersinvloeden

Augustus 2010 werden we benaderd om dit houten huis in Zevenbergen weer haar oorspronkelijke uitstraling en glans te geven. Helaas was er door de tand des tijds op enkele plaatsen houtrot ontstaan, daardoor zijn enkele buitenkozijnen op sommige plaatsen aangetast. Dit kwam voornamelijk omdat het kitwerk hier en daar slecht was en doordat er te weinig laagdikte op de liggende delen van de houten kozijnen zat. Kortom, zo werd het hout niet voldoende beschermt meer tegen UV straling.

In mei van 2011 zijn we gestart met de reparatie- en schilderwerkzaamheden aan deze houten woning. Eerst uiteraard alles gereinigd met Finncleaner zodat we een duidelijk en helder beeld kregen van de stand van zaken. Hierna begonnen met schuren van de houten elementen, de houtrotschade die was ontstaan aan de houten buitenkozijnen kwam zo goed in beeld. Gelukkig viel een en ander mee! Al het aangetaste hout van de kozijnen verwijderd en deze zijn door nieuwe stukken hout in combinatie met flexibele tweecomponenten hars weer gerepareerd. Na reparatie is het kale hout voorbehandeld met Valtti Primer, het dekkende schilderwerk is vervolgens gedaan met Vinha. Al het transparante houtwerk is daarna gedaan met Valtti Akvacolor.

Eerlijkheidshalve moeten we wel melden dat al het stucwerk gesaust is door de heer des huizes! De gevelelementen hebben de kleur RAL 1013 gekregen en al het overig hout de kleur TVT 5076. Tot slot zijn de opdrachtgevers uitermate tevreden met het eindresultaat. Als we dit houten huis goed in onderhoud houden, kan het er weer voor jaren tegen.

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Houtskeletbouw Finnhouse
  • Reinigingsproduct: Finncleaner
  • Product voorbehandeling: Valtti primer
  • Product afwerking dekkend: Vinha
  • Product afwerking transparant: Valtti Akvacolor
  • Kleur: RAL 1013 en TVT 5076
Finnpaints.nl | Kleur RAL 1013 Oyster White | Dekkend | Tikkurila

RAL 1013

Vinha voor de dekkende onderdelen

Finnpaints.nl | Kleur TVT 5076 Varpu | Transparant | Tikkurila

TVT 5076

Valtti Akvacolor voor de transparante onderdelen

 19,00

Universele reiniger voor het regelmatig reinigen van o.a. houten en minerale gevels.

BESTSELLER
 36,00 270,00

Transparante oplosmiddelhoudende primer voor buiten.

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem vijblijvend contact op om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


terug naar overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: terug naar overzicht