Traject Bergen

Deze mooie Finnhouse woning staat in Bergen, Noord Holland. De huidige eigenaren hebben dit houten huis indertijd zelf ontworpen. Er is toen gekozen voor dikke gelamineerde logs, wat 15 jaar geleden zeer vooruitstrevend was.

In februari 2011 werden we benaderd om dit Finnhouse een schilderbeurt te geven. Door de constructie van het huis (grote overstekken aan de zijkanten) was het eigenlijk alleen noodzaak om de kolommen en de voor- en achterzijde van de woning aan te pakken. Al het overige hout werd door de overstekken goed beschermt tegen de weersinvloeden.

Lichte houtaantasting

Wij zijn in augustus gestart met de werkzaamheden in Bergen. Eerst alles reinigen met Finncleaner zodat we een duidelijk en helder beeld kregen van de stand van zaken. Hierna begonnen met schuren van de houten logs en overige gevelelementen. Er was een beetje houtaantasting ontstaan aan de houten buitenkozijnen en bij wat schijnlogs aan de straatzijde. Al het aangetaste hout van de kozijnen is verwijderd en door nieuwe stukken hout in combinatie met flexibele tweecomponenten hars gerepareerd. Na reparatie is het kale hout voorbehandeld met Valtti Primer. Het dekkende schilderwerk is gedaan met twee lagen Vinha. Vooraf is alles nog gereinigd met Finncleaner. De kleurkeuze is: TVT J343 (antiek wit), de blauwe kleur is TVT J730.

Omdat de bewoners na deze schilder- en onderhoudsbeurt geen zorgen meer willen hebben over het onderhoud, is er gekozen voor een onderhoudscontract.

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Finnhouse logwoning
  • Reinigingsproduct: Finncleaner
  • Product voorbehandeling: Valtti Primer
  • Product afwerking: Vinha
  • Product kozijnen: Vinha
  • Kleur: TVT J343 en TVT J730

TVT J730

Vinha voor de kozijnen

TVT J343

Vinha voor de buitenkant

 19,00

Universele reiniger voor het regelmatig reinigen van o.a. houten en minerale gevels.

BESTSELLER
 36,00 270,00

Transparante oplosmiddelhoudende primer voor buiten.

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


terug naar het overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: terug naar het overzicht