Deze mooie Finnhouse woning staat in Bergen, Noord Holland. De huidige eigenaren hebben dit houten huis zelf ontworpen. Indertijd is gekozen voor dikke gelamineerde logs, wat voor 15 jaar geleden zeer vooruitstrevend was.

In februari 2011 werd Finnpaints benaderd om dit Finnhouse een schilderbeurt te geven. Door de constructie van het huis (grote overstekken aan de zijkanten) was het eigenlijk alleen noodzaak om de voor – en achterzijde van de woning aan te pakken alsmede de kolommen. Al het overige hout werd door de overstekken goed beschermt tegen de weersinvloeden.

Lichte houtaantasting

Wij zijn met de werkzaamheden gestart in augustus van dit jaar. Eerst alles reinigen met Finncleaner zodat we een duidelijk en helder beeld kregen van de stand van zaken. Hierna begonnen met schuren van de houten logs en overige gevelelementen. Er was een beetje houtaantasting ontstaan aan de houten buitenkozijnen en wat schijnlogs aan de straatzijde. Al het aangetaste hout van de kozijnen is verwijderd en middels nieuwe stukken hout in combinatie met flexibele tweecomponenten hars zijn deze weer gerepareerd. Na reparatie is het kale hout voorbehandeld met Valtti Primer. Het dekkende schilderwerk is gedaan met twee lagen Vinha / Valtti Opaque.

De gebruikte producten welke Finnpaints voor dit project heeft gebruikt zijn; Finncleaner als reinigingsmiddel, Valtti Base als impregnant en Vinha / Valtti Opaque in de kleur TVT J343 (antiek wit), de blauwe kleur is TVT J730.
Omdat de bewoners na deze schilder – en onderhoudsbeurt geen zorgen meer willen hebben over het onderhoud, is na oplevering van het schilderwerk besloten om te kiezen voor een onderhoudscontract met Finnpaints.

Een onderhoudscontract met Finnpaints geeft u de garantie dat uw houten woning goed wordt onderhouden!

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar het overzicht

terug naar het overzicht