Begin december 2014 zijn de schilders van Finnpaints gestart met het schilderwerk aan deze bijzondere houten woning te Hazerswoude-Dorp.

Finnpaints biedt hulp aan de nieuwe eigenaren van dit Suomen Log House in Hazerswoude

28 oktober jl. werd Finnpaints benaderd door de opdrachtgevers om eens te komen kijken naar het nieuwe houten huis. Deze houten woning is ontworpen en gerealiseerd door Suomen Log House uit Zuidbroek. Het schilderwerk wilden de nieuwe bewoners in eigen beheer doen. Echter, tijdens het bouwproces werd er toch geconstateerd dat het schilderwerk net iets teveel zou zijn van het goede en werd er op zoek gegaan naar specialisten.

Eind oktober en begin november overleg gehad en de offerte uitgewerkt. Dat resulteerde in een mooie schilderopdracht. Het gezamelijke doel met de bewoners was zo snel als mogelijk starten en kijken hoe lang er fatsoenlijk door kon worden geschilderd. De logs van de begane grond waren reeds in eigen beheer geschilderd, de rest van het schilderwerk mocht Finnpaints uitvoeren.

Slecht weer

De start was 8 december jl., nog ruim twee weken dus tot de kerstvakantie. Het weer was echter niet optimaal. Om toch het schilderwerk goed te kunnen uitvoeren is gekozen om de woning gedeeltelijk in te pakken met zeilen en een kachel te gebruiken. Zo werden de schilders enigzins beschermt tegen de harde windstoten op de open vlakte van Hazerswoude-Dorp en konden de schilders nog redelijk goed vakwerk garanderen.

Net voor de Kerstvakantie besloten om het project op te schorten tot beter weer. Op een gegeven moment waaide zelfs de verf van de kwast…….

Eind maart 2015 het project weer opgestart. De wind was gaan liggen en de schilders konden weer aan de slag. De woning is geschilderd met producten van Tikkurila. Het werk is keurig opgeleverd aan de nieuwe eigenaren. Hopelijk kunnen zij lang genieten van het nieuwe houten huis, gebouwd door Suomen Log House uit Zuidbroek en geschilderd door de mannen van Finnpaints!

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht