Dit Finse loghuis van meer dan 30 jaar oud staat in Middelburg. De huidige bewoners hebben dit houten huis in 2007 gekocht . Nadat ze eerst de binneninrichting hebben aangepakt was nu de buitenkant aan de beurt.

Plan van aanpak

Finnpaints werd in april van 2009 benaderd om een plan de campagne te maken met betrekking tot de aanpak van het aangetaste hout. Er was wat houtrot ontstaan. Met name de buitenkozijnen en delen van de logs waren op sommige plaatsen flink aangetast. Oorzaak? Onvoldoende onderhoud gepleegd in de afgelopen jaren.

Gezien het totale kostenplaatje, werd in overleg met de bewoners besloten om dit renovatieproject uit te smeren over meerdere jaren. In april van 2010 is Finnpaints gestart met de herstelwerkzaamheden. De buitenkozijnen waren er het slechtst aan toe. Deze werden stuk voor stuk grondig gerepareerd en daarna geschilderd.

In mei van 2011 (zie foto’s) zijn we begonnen met de aanpak van de logs en de gevels welke in weer en wind staan. Er was op diverse plaatsen houtrot. Al het aangetaste hout van de logs is verwijderd en door nieuwe stukken grenenhout te plaatsen in combinatie met flexibele tweecomponenten hars zijn deze weer gerepareerd. Na de reparatie is het kale hout voorbehandeld met Valtti Primer. Het afschilderen is uiteraard gedaan met Vinha / Valtti Opaque. De kleur wit heeft de code RAL 9010, rood NCS 5040 Y 80 R.

Volgend voorjaar (2012) gaan we de bovenbouw aanpakken.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht