Half juni 2013 werd Finnpaints benaderd door de eigenaren van dit prachtige houten Finnhouse te Oegstgeest. Tijdens de opname kwam naar voren dat er op redelijk wat plaatsen houtaantasting zat. Dit werd voornamelijk veroorzaakt omdat er zogenaamde spuwers zaten bij de goten. Het water werd niet goed afgevoerd en kwam bij de oortjes van de logs terecht. Daarnaast waren en nog wat aandachtspunten voor wat betreft de grenenhouten buitenkozijnen op de begane grond en verdieping. Ook de schijnlogs boven waren op de weerskanten hier en daar aangetast. Voornamelijke reden was dat er geen regelmatig onderhoud gepleegd werd.

Nieuwe kleuren

De bewoners van dit onder architectuur gebouwde houten huis wilden gelijk van de gelegenheid gebruik maken om de woning een meer eigentijdse kleurstelling te geven. De logwanden, overstekken etc. werden frisser wit, de kozijnen met lijstenwerk antraciet evenals de beide robuuste houten voordeuren.

In september gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Eerst werd de Finnhouse woning grondig schoongemaakt met water en Finncleaner van Tikkurila. Daarna gingen de timmermannen aan de slag met het houtherstel. Tijdens deze fase blijkt echter dat er helaas meer aantasting zit in het hout dan dan we in het begin hadden kunnen weten en meten. Bijna al de dorpels van de tuindeuren waren aangetast. Kortom best veel herstelwerk aan dit huis. Daarom is het zo belangrijk dat de houten woningen goed worden onderhouden. Regelmatig (laten) schoonmaken met Finncleaner bijvoorbeeld kan al (enorm) schelen in de eventueel latere onderhoudskosten.

Nadat de reparatiewerkzaamheden waren gedaan werd het tijd voor het schilderwerk. Dit Finnhouse krijgt een frissere kleur met de nieuwe kleuren. Voor de gebroken wit werd gekozen Tikkurila Vinha (Valtti Opaque) TVT 2656 en voor het antraciet Tikkurila Vinha RAL 7016.

Omdat er toch wat reparatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd is in overleg met de bewoners een garantieplan opgesteld voor de door Finnpaints uitgevoerde houtherstel en schilderwerkzaamheden.

In het voorjaar van 2014 komen de schilders nog een dag of wat terug om de opleverpuntjes netjes af te werken. Dan zullen we ook met de eigenaren het onderhoudstraject vastleggen middels een servicecontract.

Voor Finnpaints was dit een erg uitdagend en mooi project om dit uit te voeren!

 

Wilt u ook uw houten woning laten schilderen door Finnpaints of heeft u vragen over het onderhoud aan uw houten woning? Bel ons dan: 0165 – 510 288

 

 

Half juni 2013 werd Finnpaints benaderd door de eigenaren van dit prachtige houten Finnhouse te Oegstgeest. Tijdens de opname kwam naar voren dat er op redelijk wat plaatsen houtaantasting zat. Dit werd voornamelijk veroorzaakt omdat er zogenaamde spuwers zaten bij de goten. Het water werd niet goed afgevoerd en kwam bij de oortjes van de logs […]