Begin november 2014 is Finnpaints gestart met de reparatie – en schilderwerkzaamheden aan een Thermo Home woning te Hellevoetsluis.

Thermo Home

Een Thermo Home is een houtskeletbouw woning, opgebouwd uit spanten h.o.h. 600 mm. De bouw is zo geconstrueerd dat de hele binnenzijde vrij indeelbaar is. Alleen de buitenwanden zijn dragend. De buitenwanden op de begane grond zijn afgewerkt met steen, de bovenverdieping met houten delen.

Toch aangetast

De houten woning was in de afgelopen jaren met diverse verfsystemen geschilderd. De verflagen waren erg hard geworden en onder deze lagen zat helaas ook houtaantasting. Zo tijdens de eerste visuele inspectie was dit niet te zien, maar zodra de schilders gingen schoonmaken en schuren kwam er toch wat houtrot tevoorschijn.

Even terugschakelen en overleggen met de bewoners. Gelukkig zagen zij ook het belang in van een gedegen aanpak. Eerst gingen dus de timmermannen van Finnpaints aan de slag. Vooral de verticale delen aan de voorzijde waren aangetast. Dit kwam niet alleen door het weer of door de vele verflagen. Ook een van de oorzaken was dat de details die op tekening stonden tijdens de bouw anders waren uitgevoerd. Al het aangetaste hout werd vervangen en de details werden op een goede manier aangepast.

Nadat het reparatiewerk gedaan was, gingen de schilders weer aan de slag. De woning was al zeer grondig gereinigd met water, hoge druk, Maalipesu en Scotch Brite. Het nieuwe hout werd eerst voorzien van een laag impregnant, Valtti Base. Dit product van Tikkurila zorgt voor een optimale hechting met de afwerklaag.

Tenslotte werd al het houtwerk voorzien van twee lagen Vinha, het topproduct voor hout van Tikkurila. Elastisch, vochtregulerend, zeer goede hechting en kleurvast dat zijn de kernwaarden van Vinha. De kleuren van de houten woning zijn ook iets aangepast. Het witte werd net iets frisser. Ook de stenen muren werden voorzien van een nieuwe laag.

In overleg met de bewoners is nog een luifel aangebracht boven de voordeur. Zo kunnen voortaan de bezoekers droog staan.
Na deze renovatie en schilderbeurt kan deze Thermo Home woning er weer voor jaren tegen.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht