Traject Poppel

Eind februari 2016 werd Finnpaints benaderd door de bewoners van dit houten loghuis in Poppel, om eens te komen praten over het onderhoud van houten woningen. Dit loghuis is indertijd gebouwd door het Belgische IBC uit Zandhoven. De wens van de huiseigenaren was om het huis wat meer power te geven en wat eigentijdser te maken, in plaats van het saaie bruine wat het nu is.

Een afspraak op de locatie in Poppel was zo gemaakt. Dit resulteerde in een offerte op maat. We hebben deze grondig met elkaar doorgesproken en binnen enkele weken de opdracht gekregen om het buitenschilderwerk uit te voeren.

De juiste kleuren

De kleuren werden vrij snel bepaald. Aan de hand van de Tikkurila kleurenkaarten en een goed overleg ter plaatse, werden enkele kleurenmonsters gekozen. Finnpaints levert dan kleine blikjes van 250 ml. met hierin de gekozen kleur verf. De bewoners kunnen zelf aan de slag om bijvoorbeeld bij een hoek van een kozijn en een stuk wand, een proefstukje op te zetten. Zo krijg je snel en eenvoudig een goed beeld wat de nieuwe kleuren doen op de houten woning. Want kiezen van alleen een kleurenkaart blijft toch lastig.

Uitvoering

Maandag 13 juni werd er gestart door de schilders van Finnpaints. Eerst al het houtwerk grondig reinigen met hoge druk en water vermengd met Maalipesu. De logs, boeidelen en overstekken licht schuren met Scotch Brite, lauw water en Maalipesu. Kozijnen, ramen en deuren schuren, kitwerk controleren etc. Daarna alles royaal afspoelen met water. Een goede en grondige voorbereiding is zeer belangrijk bij schilderwerk.

Nu pas kunnen de schilders gaan schilderen. Twee verflagen. Er is gekozen voor de kleurcodes Tikkurila TVT 2686 (gebroken wit) voor de kozijnen, boeidelen en overstekken. De logwanden zijn Tikkurila TVT 2689 (leem). Alles is geschilderd met Vinha; het sterkste en meest flexibele verfproduct van Tikkurila.

Afgelopen week is de woning in Poppel opgeleverd. De eigenaren zijn zeer blij met het resultaat. De bewoonster zei zelfs dat ze weer verliefd op het huis was geworden! Een beter compliment kunnen we toch niet krijgen?

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Loghuisd
  • Product reiniging: Maalipesu
  • Product afwerking: Vinha
  • Product kozijnen: Vinha
  • Kleur: TVT 2689 en TVT 2686
Finnpaints.nl | Kleur TVT 2689 Väinämöinen | Dekkend | Tikkurila

TVT 2689

Vinha voor de buitenkant  van de woning

Finnpaints.nl | Kleur TVT 2686 Tuulikki | Dekkend | Tikkurila

TVT 2686

Vinha voor de deuren en kozijnen

 19,00

Krachtig reinigingsmiddel voorafgaand aan het schilderen.

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


terug naar overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: terug naar overzicht