Traject Oud Gastel

Half mei de eerste kennismaking gehad met de nieuwe eigenaren van deze landelijk gelegen Finnlogs woning in Oud-Gastel. Deze woning heeft een paar jaar te koop gestaan en het onderhoud was hierdoor redelijk achtergebleven.

Tijdens de opname kwam naar voren dat de laatst aangebrachte verflaag eigenlijk te hard is en hierdoor niet geschikt voor logwoningen. De verf kan de werking van het grenenhout niet opvangen (door vocht zet het uit, bij droogte gaat het krimpen) en hierdoor is de verf gaan scheuren. Er kan dus vocht in het hout treden en houtrot is het gevolg. De houtaantasting zit voornamelijk ter plaatse van de voorgevel. De schijnlogs zijn aangetast en ook diverse logs en oortjes zullen vervangen moeten worden.

Terug naar kantoor om de calculatie en offerte te maken. Eind mei de opdracht gekregen om de werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Uitvoering

In september zijn we begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Eerst alles grondig reinigen met water, borstels en Maalipesu. Tijdens dit schoonmaken, wat handmatig gedaan wordt, krijgen de schilders een goed beeld waar de houtaantasting aanwezig is. Daarna het verkeerde verfsysteem goed doorschuren zodat de nieuwe verflagen goed hechten op de eerdere goede lagen.

Dan kan de timmerman aan de slag met de reparaties; een behoorlijk aantal oortjes wordt vervangen, delen van logs ook. In overleg met de eigenaren wordt besloten om de gehele voorgevel te voorzien van een nieuwe voorzetwand. Geheel vernieuwen was constructief beter.

Als de timmerwerkzaamheden grotendeels weer achter de rug is kunnen de schilders verder met het werk. De gevels krijgen een mooi blauwe kleur, Tikkurla TVT 2685 en de contrasterende kleur is gebroken wit RAL 9010. De gebruikte producten zijn Vinha en Unica Akva.

Weer een mooi project afgerond. Heb je ook een houten huis en wil je dit door Finnpaints laten schilderen? Neem gerust contact met ons op!

Fotogalerij Oud Gastel

Specificaties

  • Type woning: Finnlogs woning
  • Product reiniging: St. Marc
  • Product afwerking: Vinha
  • Product kozijnen: Unica Akva
  • Kleur: TVT 2685 en RAL 9010
Finnpaints.nl | Kleur TVT 2685 Ahti | Dekkend | Tikkurila

 

TVT 2685

Vinha voor de buitenkant van de woning

Finnpaints.nl | Kleur RAL 9010 Pure White | Dekkend | Tikkurila

 

RAL 9010

Unica Akva voor de deuren en kozijnen

 7,50

Vloeibare verfreiniger en ontvetter voor verschillende ondergronden.

BESTSELLER
 40,00 295,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

 42,00 115,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Oud Gastel Bekijk ook: naar het overzicht