Voortraject Eindhoven

De houten gevel van deze woning in Eindhoven is in korte tijd heel erg verkleurd door de zon. Zo’n verkleuring gaat altijd ongelijkmatig. Dit komt door invloed van overstekken, de situering van de gevels etc. Finnpaints werd door de eigenaar van deze schitterende woning benaderd of we het hout nog in de oorspronkelijke kleur konden krijgen.

De gevel van Trio Ayous Thermisch hout is 8 maanden geleden gemonteerd. Volgens de leverancier heeft dit hout geen onderhoud nodig maar in de praktijk valt dit vaak anders uit. Het hout is in korte tijd erg vuil geworden en onregelmatig verkleurd door de zon.

Wij hebben hier helaas de laatste jaren veel mee te maken. Thermisch gemodificeerd hout is inderdaad zo gemodificeerd dat het hout zelf een aantal jaren langer meegaat maar dit heeft natuurlijk niets te maken met het beschermen tegen de weersinvloeden. Wil je het hout beschermen tegen verschralen of verkleuren dan zul je deze toch moeten schilderen en dan ook met een kleurpigment er in tegen de UV-invloeden.

Het advies is om het hout in een zo vroeg mogelijk stadium te voorzien van:

  • 1 laag primer (Valtti Primer)
  • 2 lagen semi-transparante buitenverf in de gewenste kleur (Valtti Plus Color)

Uitvoering Eindhoven

Onze schilders gaan aan de slag met het reinigen van de woning om alle aantastingen op en in het hout zoveel als mogelijk te verwijderen, wat een hele klus is.

Daarna alles zo goed mogelijk terug te schuren naar het origineel. Bij de vlakke stukken kan dit machinaal, tussen de richels gaat dit met schuurpapier maar daar kunnen we lastiger bij.

Voor de kleurkeuze zijn drie testers geleverd om zo te testen welke kleur er het best overeenkomt met de oorspronkelijke houtkleur. Uiteindelijk valt de keuze op TVT 5053 en kan het schilderen van start gaan.

We beginnen het systeem van voor af aan. Alles wordt voorbehandeld met Valtti Primer en daarna twee keer afgewerkt met Valtti Plus Color. De nerf is met twee lagen nog steeds goed zichtbaar. Bij elke laag zie je het resultaat mooier worden en de klant gelukkiger.

Fotogalerij Eindhoven

Heb je ook een houten woning en wil je deze graag door ons laten schilderen?
Vraag dan hier een offerte op.

Specificaties

  • Type woning: Woonhuis met houten gevel
  • Reiniging: Mould Removal
  • Voorbehandeling: Valtti Primer
  • Product afwerking: Valtti Plus Color
  • Kleur: TVT 5053
Finnpaints.nl | Kleur | TVT 5053 | transparant | Tikkurila

TVT 5053

Valtti Plus Color voor de houten gevel

BESTSELLER
 36,00 270,00

Transparante oplosmiddelhoudende primer voor buiten.

BESTSELLER
 39,00 290,00

Watergedragen semi-transparante houtbeits voor buitengebruik. Biobased.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Eindhoven Bekijk ook: naar het overzicht