Deze opdrachtgevers, een gezin met twee kinderen uit Reeuwijk, kochten dit houten loghuis in 2008. Zij benaderden Finnpaints voor een plan van aanpak. Na overleg en advies hebben de eigenaren zelf het interieur geschilderd met de producten van Tikkurila. De grenen balken waren in de loop van de tijd nogal donker geworden en de nieuwe bewoners wilden het huis een nieuwe en frisse uitstraling geven.

Verkeerde verf

De buitenkant van het houten huis is in de zomer van 2009 door Finnpaints onder handen genomen. Buiten het feit dat de nieuwe bewoners de huidige kleurstelling niet mooi vonden, zat er ook een afsluitend verfsysteem op het hout. Dit was op diverse plaatsen goed te zien; op sommige delen was zelfs houtrot ontstaan. Finnpaints ging voortvarend aan het werk. Grote delen van de logwanden werden helemaal kaal geschuurd, om zodoende een nieuw verfsysteem van Tikkurila aan te brengen. De woning werd kaal geschuurd, het kale hout werd geïmpregneerd met Valtti Primer en vervolgens geschilderd met twee lagen Vinha / Valtti Opaque.

Vanwege de uitstraling van het loghuis werden ook de kozijnen met Vinha / Valtti Opaque behandeld. Deze beits heeft van nature een matte uitstraling. Naar de bescheiden mening van Finnpaints heeft deze woning nu een prachtige kleurstelling gekregen!

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar het overzicht

terug naar het overzicht