Schilderwerk na inspectie

Begin maart 2013 is Finnpaints benaderd door de eigenaren van dit leuke Finnhouse om de houten woning te komen inspecteren. Tijdens de inspectie kwam naar voren dat dit houten huis nog bijzonder goed in de verf zat, maar dat de zonzijde toch wel aan een schilderbeurt toe was.

De eigenaren hebben het onderhoud altijd in eigen beheer gedaan. Dat was voor nu ook de bedoeling, maar de ladder op, daar hadden ze niet zo’n trek in. Met Finnpaints de mogelijkheden besproken en gekomen tot een plan van aanpak; de schilders van Finnpaints reinigen het gehele Finnhouse grondig en goed. Daarna schilderen zij de topgevels en overstekken. De eigenaar schildert zelf alle wanden, kozijnen en overstekken welke vanaf de begane grond bereikbaar zijn.

Half augustus zijn de schilders gestart met de werkzaamheden. Eerst reinigen met hoge druk en water. Daarna met water, Finncleaner en schuursponzen aan de slag om de houten oppervlakken op te ruwen voor een betere hechting. De verticale houten delen hoefden niet te worden geschuurd.

Finnpaints.nl | Kleur RAL 9001 Cream | Dekkend | Tikkurila
Finnpaints.nl | Kleur TVT 2670 Louhi | Dekkend | Tikkurila

De kleuren zijn dezelfde gebleven als voorheen. Rood, kleur TVT 2670 en wit, kleur RAL 9001. Het project is naar volle tevredenheid van de eigenaren opgeleverd. Met het afsluiten van een servicecontract hebben ze nagenoeg geen omkijken meer naar het onderhoud van dit mooie Finnhouse!

Ook geïnteresseerd in wat Finnpaints kan betekenen voor uw houten woning? Neem dan vrijblijvend contact op.


naar het overzicht

naar het overzicht