Een houten logwoning gecombineerd met houtskeletbouw. Dit opvallende huis staat in Oegstgeest. De bewoners hadden de woning al enige tijd in de verkoop staan. Echter door achterstallig onderhoud was er in de afgelopen jaren hier en daar wat houtrot ontstaan. Ook wilden de bewoners de kleuren veranderen om zodoende de verkoop te stimuleren.

Proefstukken

Finnpaints werd ingeschakeld om een en ander te organiseren. Na diverse proefstukken te hebben opgezet werd er gekozen voor een antraciet kleur als basis voor de wanden en een contrasterende witte kleur voor de kozijnen etc.
Eerst werd al het aangetaste hout verwijderd. Met name de zogenaamde oortjes van de logs die ‘volop in weer en wind’ staan hadden last van houtrot. Ook de aansluiting van aanbouw met de hoogbouw was in redelijk slechte staat. De schilders en timmermannen van Finnpaints hebben deze klus geklaard binnen een tijdsbestek van twee weken.

De bewoners hebben er vertrouwen in dat de woning nu met de reparaties en de nieuwe kleurstelling binnen korte termijn zal worden verkocht.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht