Traject

Als opdrachtgever ga je jezelf oriënteren op de markt als je een nieuw houten huis gaat bouwen. Dan zijn, onder andere, het schilderwerk en het onderhoud belangrijke facetten. De eerste contacten met deze opdrachtgevers uit Alphen kwamen, halverwege november 2017, via onze website. De opdrachtgevers hadden gekozen om een woning te laten bouwen van en door Finnhouse Houtbouw uit Rosmalen. Finnhouse is één van de vaste partners van Finnpaints voor het leveren van de kwalitatief hoogwaardige Tikkurila verfproducten. Het (buiten)schilderwerk van een nieuwe woning wordt vaak in eigen beheer gedaan door de opdrachtgevers. Deze keer niet. Wij hebben een offerte op maat uitgebracht en kregen de opdracht voor het buitenschilderwerk. De levering van de verfproducten is vaak al opgenomen in de prijsstelling van Finnhouse.

Aandachtspunten voor het uitwerken van deze offerte.

Het betreft een nieuwe logwoning, dus het doorbloeden van de harsplekken van het grenenhout moet goed worden voorbereidt. Hars treedt naar buiten als het warm wordt en in grenenhout zit soms best veel hars. Daarnaast worden schijnlogs, boeidelen etc. door de aannemer bevestigt met nagels. Deze worden met een schietpistool aangebracht. Dit geeft veel  kleine gaatjes in het hout, die we dichtzetten met een flexibel product. De kozijnen zijn af fabriek gespoten. Licht schuren en tweemaal schilderen is dan ons uitgangspunt. Direct na oplevering van Finnhouse zijn onze schilders aan de slag gegaan.

En dan. De start, uitvoering en productkeuze.

Woensdag 10 oktober jl. gingen de schilders van Finnpaints aan de slag. Allereerst werd natuurlijk het bouwbord geplaatst, toch een beetje reclame maken. Dan de oneffenheden controleren op het hout en de grondverf. Kleine gaatjes stoppen en netjes wegwerken. De grenenhouten logs kregen een speciale voorbehandeling tegen het doorbloeden van de noesten. Hiervoor gebruiken we sinds kort het product Öljypohja (fonetisch is dit ouljipooha). We isoleren de noesten eenmaal. Daarna twee lagen Vinha hét topproduct voor logs en schijnlogs. Hiermee werden de logs, schijnlogs, boeidelen en overstekken geschilderd. De ramen, deuren en kozijnen werden tweemaal geschilderd met Unica Akva. De kleur die gekozen is door de opdrachtgevers is Tikkurila TVT 607 X (blauw) en de contrasterende kleur is RAL 9010 (wit).

Oplevering van het schilderwerk Finnhouse in Alphen.

De contacten met de toekomstige bewoners waren intensief en prettig. Omdat ze volop bezig waren met de afwerking en inrichting van de woning hadden we dagelijks contact. Tijdens de laatste ronde waren er dan ook een opleverpunten.

Wij kijken met plezier terug op dit project. De opdrachtgevers hebben bewust gekozen voor een wat kleinere woning zodat er meer ruimte ontstaat om andere dingen te doen in het leven. Voor wat betreft het onderhoud. Dit gaan ze in eerste instantie in eigen beheer doen. Mochten wij eventueel later nodig zijn, dan is dit een plek om graag terug te komen.

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Logwoning
  • Reinigingsproduct: n.v.t.
  • Product voorbehandeling: Öljypohja
  • Product afwerking: Vinha
  • Product kozijnen: Unica Akva
  • Kleur: TVT 607X en RAL 9010
Finnpaints.nl | Kleur TVT 607X | Dekkend | Tikkurila

TVT 607X

Vinha voor de buitenkant van de woning

Finnpaints.nl | Kleur RAL 9010 Pure White | Dekkend | Tikkurila

RAL 9010

Unica Akva voor de ramen, deuren en kozijnen

 36,00 98,00

Dekkende primer voor oud en verschraald hout, voorkomt het doorbloeden van noesten

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

 39,00 109,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: naar het overzicht

Tags: finnhouse