Traject Loon op Zand

Medio april 2014 is Finnpaints benaderd door de nieuwe eigenaren van deze houten stolpwoning in Loon op Zand. Finnpaints had dit Finnhouse in 2008 al geschilderd. De woning heeft echter enige tijd te koop gestaan en is in die periode niet onderhouden.

Een afspraak gemaakt op locatie met de bewoners om te inventariseren wat de staat van onderhoud was. Tijdens de inspectie kwam naar voren dat er hier en daar wat houtaantasting zat; enkele oortjes waren aangetast. Er zat een lekkage bij de afvoer van het platte dak en de achterwand van de aanbouw was destijds niet goed gemonteerd. Al deze aandachtspunten werden ingemeten door de timmerman en Finnpaints kon een offerte op maat verzorgen voor het reparatie – en schilderwerk.

Aan de slag

Na goedkeuring van de offerte door de eigenaren van deze houten stolpwoning kon de planning worden gemaakt. Begin juli zijn de schilders van Finnpaints gestart met de werkzaamheden. Eerst werd de gehele logwoning met bijgebouw grondig afgespoten met hoge druk en water. Daarna werd alles grondig gereinigd met Scotch Brite, water en Maalipesu. Dit product wordt gebruikt voor het reinigen van diverse oppervlakken alvorens te schilderen en als regulier schoonmaakmiddel in milde concentratie, voor zowel binnen als buiten gebruik. Hierna werd al het houtwerk grondig afgespoeld met water.

De kleur van de logwanden, buitenkozijnen en overstekken bleef hetzelfde. TVT 2686, geschilderd met Vinha. Voor de boeiboorden werd gekozen voor een grijstint RAL 7016 om het ietwat eigentijdser te maken.

Tussen het schilderen door werd het timmerwerk ingepland. De timmerman van Finnpaints is twee dagen bezig geweest om de houtaantasting weer goed te herstellen. Na dit werk konden de schilders dit mooie project in Loon Op Zand afronden.

Belangrijk aspect bij het onderhoud van een houten huis is dat voorkomen van houtaantasting vaak goedkoper is dan het herstellen. Regelmatig uw huis controleren, laten controleren, of laten reinigen door experts. Hoogstwaarschijnlijk nemen de nieuwe eigenaren een onderhoudscontract om deze vervelende kosten voortaan niet meer te hebben.

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Houten bwoning
  • Reinigingsproduct: Maalipesu
  • Product afwerking: Vinha
  • Product kozijnen: Vinha
  • Kleur: TVT 2686 en RAL 7016
Finnpaints.nl | Kleur TVT 2686 Tuulikki | Dekkend | Tikkurila

TVT 2686

Vinha voor de buitenkant

Finnpaints.nl | Kleur RAL 7016 Anthracite Grey | Dekkend | Tikkurila

RAL 7016

Vinha voor de boeiboorden

 19,00

Krachtig reinigingsmiddel voorafgaand aan het schilderen.

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


terug naar overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: terug naar overzicht