Opname werk, offerte en opdracht voor werkzaamheden Finnlogs woning

Eind november zijn de laatste schilderswerkzaamheden geweest aan deze logwoning van Finnlogs uit Vlijmen. Deze houten woning is indertijd in 1985 geleverd en gemonteerd. De eerste contacten tussen de bewoners en Finnpaints zijn al van 2014. Toen waren er ook al plannen om een en ander aan de woning te laten doen maar dit werd uitgesteld.

Mei 2016 werden de plannen weer uit de kast gehaald en werden we weer benaderd om de offerte te actualiseren. Dit resulteerde dat we half juli opdracht kregen voor de volgende werkzaamheden: Herstellen houtaantasting (kolommen achterzijde vervangen, lekdorpel aanbrengen rondom logs, enkele logs waren aangetast. De gootconstructie was verkeerd, het water liep over de goten in plaats van erin. Dus moesten de zinken goten worden vervangen. Gelijk ook maar de kunststof hemelwaterafvoeren vervangen door zinken en het compleet schilderen van de woning in twee nieuwe kleuren.

Finnpaints.nl | Kleur TVT 2684 Pohjola | Dekkend | Tikkkurila
Finnpaints.nl | Kleur TVT 618X | Dekkend | Tikkurila

Aan de slag

In oktober gestart met de timmerwerkzaamheden en het vervangen van de zinken goten. Begin november gingen de schilders van Finnpaints aan de slag. Eerst werd de Finnlogs logwoning grondig schoongemaakt met water, hoge druk, Scotch Brite en Maalipesu. Maalipesu is hèt middel om uw houten huis voor te bereiden op het schilderwerk. Tikkurila noemt dit middel ook wel ‘schuren zonder schuren’. Daarna royaal afgespoeld met water. Tenslotte de logs, schijnlogs, boeidelen en overstekken tweemaal geschilderd met Vinha (Valtti Opaque). Vinha is één van de paradepaardjes van Tikkurila. Zeer elastisch, goede vochtregulering en een zeer goede hechting. Kortom, eigenschappen die erg belangrijk zijn voor het behoud van een houten woning.

De buitenkozijnen, ramen en deuren zijn afgelakt met Unica Akva. Een watergedragen verfproduct dat zowel geschikt is voor buiten als binnen. De kleuren van de woning werden omgedraaid. De houten wanden en dergelijke werden nu blauw gemaakt de kozijnen zijn wit geworden.

Vervolg en onderhoudscontract

Volgend jaar wordt de gehele serre aangepakt. Finnpaints mag ook meedoen in het maken van een offerte voor de verbouwingswerkzaamheden. Hopelijk valt het werk onze kant op, want ook zulke verbouwingen vallen precies binnen de werkzaamheden welke Finnpaints voor u kan verzorgen. Wat betreft het onderhoudscontract? Eerst de aanbouw schilderen, daarna sluiten we deze af. Zo hebben de eigenaren van dit mooie houten huis geen omkijken meer naar het onderhoud.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht