Intake

Vrijdag 10 februari 2017 hadden wij de eerste afspraak op locatie, in Kamerik. De nieuwe eigenaren van dit mooie Finnlogs huis hadden behoefte aan goede informatie over het onderhoud van hun houten huis en zij wilden eventueel een nieuwe kleurstelling.

Inspectie

Samen met de bewoners een ronde gedaan langs het huis en al gauw werd duidelijk dat er een verkeerd verfsysteem op de houten gevels zat. Het ging hier om een alkydverf. Deze is niet geschikt voor grenenhouten logs en schijnlogs; deze verf is te hard en daardoor niet flexibel genoeg en niet vochtregulerend. Dit zagen we dan helaas ook terug in de gevels van de woning. Bij de gevels die het meest te lijden hadden van het weer, de zuid en zuidwest gevel, liet de verf los. De verf gaat dan crackeleren op de scherpe randjes van de logs en schuinlogs. Ook kwamen we nog wat houtherstelwerkzaamheden tegen bij de kozijnen en deuren.

Oplossing

Afijn, in goed overleg hebben we toen een en ander doorgenomen en een offerte uitgewerkt voor de verf, het schilderwerk en de houtrenovatie.
De offerte werd geaccordeerd en de schilders van Finnpaints zijn dinsdag 10 oktober jl. aan de slag gegaan. Zij zijn begonnen met een goede voorbereiding. Dit houdt in: eerst grondig schoonmaken met water, hoge druk, Maalipesu en Scotch Brite. Deze keer extra schuren met Scotch Brite omdat er een harde verflaag op zat. De hechting moet geoptimaliseerd worden. Eigenlijk zou de gehele harde verflaag eraf moeten, maar in overleg met de bewoners is in goed overleg besloten om deze te laten zitten omdat dit kostentechnisch een behoorlijk duur verhaal is. We hebben nu afgesproken dat we deze Finnlogs woning blijven monitoren om de kwaliteit goed te blijven waarborgen.

De bestaande kleurstelling werd omgezet naar meer eigentijdsere kleuren; lichtgrijs voor de wanden en wit voor de kozijnen, boeidelen en overstekken. De verwachting is dat we rond 26 oktober klaar zijn met de werkzaamheden.

Wil je ook je huis laten inspecteren of meer informatie over een onderhoudscontract? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij voorzien helpen graag met een goed advies!


naar het overzicht

naar het overzicht