Dit houten loghouse met op de begane grond dikke massieve balken, is gebouwd in 1977. De houten woning is geheel nog in orginele staat. Omdat de huidige bewoners de zorg van het zelf onderhouden uit willen besteden werd Finnpaints ingeschakeld. De eerste contacten waren in april van 2011.

In augustus van dit jaar werd er gestart met de werkzaamheden. Om de kosten van de werkzaamheden ietwat lager te maken heeft de opdrachtgever zelf al het schilderwerk van de logs in eigen beheer uitgevoerd. Ook al het herstelwerk met betrekking tot de houtaantasting (enkele logs en boeidelen) is door de opdrachtgever zelf uitgevoerd.

In goede staat

De schilders van Finnpaints gingen gevel voor gevel aan de slag! Eerst de houten geveldelen schoonmaken met Finncleaner, zodat er een goed beeld ontstond van de kwaliteit van dit houten loghouse. De bewoners hebben het onderhoud altijd zelf goed bijgehouden. Daardoor was de woning in goede staat. Na het reinigen en schuren (kozijnen) werden de verticale planken, overstekken, boeidelen en buitenkozijnen tweemaal geschilderd met Vinha / Valtti Opaque in de (bestaande) kleuren RAL 3004 en RAL 9010.

Finnpaints.nl | Kleur RAL 3004 Purple Red | Dekkend | Tikkurila
Finnpaints.nl | Kleur RAL 9010 Pure White | Dekkend | Tikkurila

Na de schilderbeurt van de Finnpaints schilders met Tikkurila producten is deze logwoning weer zo goed als nieuw!

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar het overzicht

terug naar het overzicht