In maart 2015 werd Finnpaints benaderd door potentiële kopers wat de kosten zouden zijn voor renovatie en schilderwerk van deze houten Finnlogs woning. Na een afspraak op locatie in Klundert om een en ander door te spreken met de kopers werd een calculatie gemaakt en de offerte opgesteld. Begin juni kreeg Finnpaints de opdracht voor de renovatie en schilderwerkzaamheden.

Maandag 6 juli is de timmerman van Finnpaints begonnen met de herstelwerkzaamheden. Er moest nogal wat gebeuren; het gehele balkon aan de achterzijde is vervangen, enkele logs en ‘oortjes’ zijn vervangen, kozijnen gerepareerd en neuslijsten gemonteerd op de onderzijde van de glaslatten van de buitenkozijnen. De logwanden van de garage zijn rechtgezet en hersteld. Daarnaast is ook al het loodgieterswerk hersteld. Overal nieuwe zinken goten aangebracht.

O ja, er moest ook nog geschilderd worden :). Maandag 27 juli werd er gestart met het buitenschilderwerk aan deze Finnlogs woning te Klundert. Twee schilders van Finnpaints begonnen eerst met het grondig reinigen van al het houtwerk. Omdat er redelijk wat houtaantasting aanwezig was is besloten om de logs en schijnlogs etc. goed te reinigen, zodat er eventueel nog aanwezige aantastingen naar boven zouden komen.

Goed reinigen dus met water, hoge druk en Maalipesu. Hét reinigingsmiddel van Tikkurila. Daarna royaal afspoelen met water. Omdat er veel oude verflagen opzaten werd er ook nog flink (door)geschuurd. Het kale hout werd eenmaal voorbehandeld met Valtti Primer.

Kleuren

De nieuwe bewoners kozen ook weer voor de typisch rode Scandinavische kleur TVT 2670 van Tikkurila. Als contrastkleur werd gekozen voor TVT 2656 van Tikkurila. Uiteraard werd het geschilderd met Vinha, hét raspaardje van Tikkurila voor houten woningen. Dit product is zeer elastisch, heeft een erg goede hechting en is vochtregulerend. Kortom; eigenschappen die erg belangrijk zijn voor de bescherming van Finse loghuizen.

Finnpaints.nl | Kleur TVT 2670 Louhi | Dekkend | Tikkurila

Nadat dit project afgerond was met de nieuwe bewoners afgesproken om de woning voortaan te laten onderhouden door de Finnpaints schilders. Een goede keuze vinden wij.

Een onderhoudscontract met Finnpaints geeft u de garantie dat uw houten woning goed wordt onderhouden. Hebt u zelf vragen over het onderhoud, een onderhoudscontract of wilt u uw houten woning laten schilderen? Neem dan contact op!

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht