Maandag 28 september jl. zijn de timmermannen van Finnpaints gestart met renovatie en houtherstelwerkzaamheden aan deze houten woning in Poortugaal. Tijdens de inspectie in juni door Finnpaints kwam naar voren dat het onderhoud de laatste jaren door omstandigheden helaas niet zo goed was uitgevoerd.

Mede hierdoor was er houtaantasting ontstaan. In het verleden zijn er al reparaties uitgevoerd en deze moeten ook kundig worden hersteld. Met name de ‘oortjes’ aan de voorgevel van de houten woning, buitenkozijnen aan de rechterzijkant (gezien vanaf straatzijde), de betimmering van het dakkapel en een gedeelte van de garagewand zijn aangetast.

Houtherstel

Eerst werd dus al het houtrot aangepakt. Het aangetaste hout werd deskundig verwijderd en daarna werden er nieuwe stukken grenenhout ingezet in combinatie met epoxyhars. Ook werd er gekeken naar de oorzaken. Waar komen de aantastingen vandaan en wat kan er gedaan worden om dit niet meer voor te laten komen?

Zodra het timmerwerk gereed was konden de schilders van Finnpaints weer aan de slag. De gehele houten woning werd grondig schoongemaakt met Maalipesu en vervolgens tweemaal geschilderd met Vinha in nagenoeg dezelfde kleurstelling als bestaand.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht