Traject Nieuwe-Tonge

Gisteren gestart met de timmerwerkzaamheden op de bouwlocatie in Nieuwe-Tonge. Dit betreft een woning die gebouwd is na de Watersnoodramp in 1953. Er staan in Nederland heel veel houten woningen die gebouwd zijn na deze ramp. Woningen uit Denemarken, Noorwegen, Finland, Zweden of Oostenrijk. Dit is het eerste houten huis uit ‘deze reeks’ welke Finnpaints mag herstellen en schilderen.

De timmermannen van Finnpaints gaan eerst alle bruine geveldelen verwijderen. Deze planken zitten ‘koud’ op zachtboardplaten. Finnpaints is van mening dat het beter is de nieuwe Lariks fijn bezaagde delen geventileerd aan te brengen. Dus eerst wordt er dampopenfolie aangebracht op het bestaande zachtboard en daarna worden de ventilatielatten. Hier komen dan de nieuwe planken tegenaan.

Deze Lariks planken zijn in de werkplaats eenmaal rondom voorbehandeld met Valtti Primer. Dit is een impregnant van Tikkurila. Daarna zijn de planken rondom eenmaal geschilderd met Vinha (Valtti Opaque). Op de bouwplaats worden ze gemonteerd door de timmermannen. Daarna worden de planken nog eenmaal geschilderd door onze schilders.

De buitenkozijnen, ramen en deuren alsmede de boeilijsten worden door de bewoners in eigen beheer geschilderd.

Een heel erg mooi project voor Finnpaints!

Fotogalerij

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


terug naar overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: terug naar overzicht