Begin juli werd Finnpaints uitgenodigd voor een afspraak om het onderhoud van deze Finnhouse woning te bespreken. Deze houten logwoning was voor het laatst in 2006 geschilderd met Vinha / Valtti Opaque.

Schilderbeurt voor de onder architectuur gebouwde Finnhouse woning in Geldermalsen!

Tijdens de inspectie door Finnpaints kwam naar voren dat het schilderwerk hier en daar toch de nodige aandacht vroeg. Vooral de dakkapel aan de voorzijde en de spuwers rondom de woning hadden redelijk wat te lijden gehad door het weer. Hieruit blijkt maar weer dat onderhoud van een houten huis erg belangrijk is. Regelmatig (laten) schoonmaken met water en Finncleaner voorkomt groene aanslag en reinigt de verf van vuile aantasting. Hierdoor blijft de verf ‘ademen’ en dit voorkomt weer houtaantasting door vocht.

De offerte die Finnpaints gemaakt had werd snel akkoord bevonden mits het schilderwerk maar voor eind september gereed zou zijn.

Begin altijd met goed reinigen

Ietwat geschoven in de planning van de Finnpaints schilders zodat zij begin september aan de slag konden. Eerst begonnen met het geheel reinigen van deze Finnhouse woning. Er werd Tikkurila Maalipesu gebruikt. Dit product is zeer geschikt voor sterk vervuilde oppervlakken en voor behandeling van harde en glanzende verflagen alvorens te schilderen. Onverdunde Maalipesu reinigt het oppervlak, maakt de oude verflaag mat waardoor hechting van de nieuwe verflaag verbetert, minder noodzaak tot schuren.

En dan… schilderen

Na het reinigingswerk konden de schilders aan de slag met het echte schilderwerk. De kleuren van het houten huis bleven gelijk. Alles werd geschilderd in TVT 2686. De logwanden, boeidelen en overstekken met Vinha (Valtti Opaque). De buitenkozijnen werden geschilderd met Unica Akva. Dit is een watergedragen dekkend product voor zowel binnen als buiten. Voor toepassing op kozijnen, deuren, lijsten en dergelijke. Zeer hoge kwaliteit, geen vergeling, verkrijting of vervaging. Kleurvast en droogt snel.

Tijdens het schilderwerk kwam nog naar voren dat de goten hier en daar stuk waren gegaan. Met behulp van onze vaste loodgieter deze snel en kundig kunnen repareren, zodat dit project zoals gevraagd eind september helemaal naar tevredenheid is afgerond. Met de opdrachtgevers afgesproken dat Finnpaints deze Finnhouse woning in portefeuille gaat houden om zo het onderhoud met enige regelmaat uit te voeren.

Een onderhoudscontract met Finnpaints geeft u de garantie dat uw houten woning goed wordt onderhouden.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.


terug naar overzicht

terug naar overzicht