Schilderbeurt voor de onder architectuur gebouwde Finnhouse woning in Geldermalsen!

Begin juli werd Finnpaints uitgenodigd voor een afspraak om het onderhoud van deze Finnhouse woning in Geldermalsen te bespreken. Deze houten logwoning was voor het laatst in 2006 geschilderd met Vinha. Tijdens de inspectie kwam naar voren dat het schilderwerk hier en daar toch de nodige aandacht vroeg. Vooral de dakkapel aan de voorzijde en de spuwers rondom de woning hadden redelijk wat te lijden gehad door het weer. Hieruit blijkt maar weer dat onderhoud van een houten huis erg belangrijk is. Regelmatig (laten) schoonmaken met water en Finncleaner voorkomt groene aanslag en reinigt de verf van vuile aantasting. Hierdoor blijft de verf ‘ademen’ en dit voorkomt houtaantasting door vocht.

De offerte die Finnpaints gemaakt had werd snel akkoord bevonden mits het schilderwerk maar voor eind september gereed zou zijn.

Begin altijd met goed reinigen

Ietwat geschoven in de planning van de Finnpaints schilders zodat zij begin september in Geldermalsen aan de slag konden. Eerst begonnen met het geheel reinigen van deze Finnhouse woning. Dit doen we met  Maalipesu, dit product is zeer geschikt voor sterk vervuilde oppervlakken en voor behandeling van harde en glanzende verflagen alvorens te schilderen. Onverdunde Maalipesu reinigt het oppervlak, maakt de oude verflaag mat waardoor hechting van de nieuwe verflaag verbetert hierdoor is er minder noodzaak tot schuren.

En dan… schilderen

Na het reinigingswerk konden de schilders aan de slag met het echte schilderwerk. De kleuren van het houten huis bleven gelijk. Alles werd geschilderd in TVT 2686. De logwanden, boeidelen en overstekken met Vinha. De buitenkozijnen met Unica Akva, dit is een watergedragen dekkend product voor zowel binnen als buiten. Dit product heeft een zeer hoge kwaliteit en is zeer geschikt voor toepassing op kozijnen, deuren, lijsten en dergelijke. Kleurvast en droogt snel.

Tijdens het schilderwerk kwam nog naar voren dat de goten hier en daar stuk waren gegaan. Met behulp van onze vaste loodgieter deze snel en kundig kunnen repareren, zodat dit project eind september helemaal naar tevredenheid is afgerond. Afgesproken dat Finnpaints deze woning in portefeuille gaat houden om zo het onderhoud met enige regelmaat uit te voeren.

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Finnhouse woning
  • Product reiniging: Finncleaner, Maalipesu
  • Product afwerking: Vinha
  • Product kozijnen: Unica Akva
  • Kleur: TVT 2686
Finnpaints.nl | Kleur TVT 2686 Tuulikki | Dekkend | Tikkurila

TVT 2686

Vinha voor de buitenkant van de woning

Finnpaints.nl | Kleur TVT 2686 Tuulikki | Dekkend | Tikkurila

TVT 2686

Unica Akva voor de deuren en kozijnen

 19,00

Universele reiniger voor het regelmatig reinigen van o.a. houten en minerale gevels.

 19,00

Krachtig reinigingsmiddel voorafgaand aan het schilderen.

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

 39,00 109,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


terug naar overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: terug naar overzicht