Traject Doorn

Donderdag 1 oktober jl. zijn de schilders van Finnpaints gestart met de voorbereidende werkzaamheden van het schilderwerk aan deze houten woning in Doorn. Dit betreft een van de oudere woningen van Finnhouse. Dikke logs welke de woning een zeer robuust uiterlijk geven. Verticale ruwe delen voor de eerste verdieping. Een groot balkon boven en royale overstekken. Alles geschilderd in bruin, donker en lichtbruin.

Geen houtrot

Mede door deze ‘ouderwetse’ bouwstijl is er geen houtaantasting te vinden. Grote overstekken beschermen immers tegen UV licht en regen. De woning staat ook goed beschermt tussen de bossen van Doorn. Daarnaast staat het huis ook ver genoeg met de onderste logs van het maaiveld. Een goed fundament is erg belangrijk voor de kwaliteit van het houten huis!

De schilders van Finnpaints gaan eerst de woning zeer grondig reinigen met hoge druk, water en Maalipesu. Daarna wordt de woning geschuurd, omdat er redelijk wat oude verflagen opzitten. Voor een optimale hechting en om te zorgen dat het houtwerk niet helemaal ‘dicht’ komt te zitten hebben we deze keer gekozen om vooral de logs te schuren. Zo blijven de logs in goede conditie en kunnen er weer twee nieuwe verflagen worden opgezet.

Foto’s van dit project zijn ietwat lastig omdat dit houten huis helemaal tussen de bomen staat.

Fotogalerij

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


terug naar overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: terug naar overzicht