Voortraject Oostkapelle

Er was door verkeerde detaillering redelijk wat houtaantasting ontstaan aan deze vakantiewoning in Oostkapelle. Finnpaints werd benaderd om de woning eens volledig te inspecteren. Een van de oorzaken van de houtaantasting is dat er eerdere keren geschilderd is met een afsluitend verfsysteem, wat ervoor zorgt dat het water wat erin komt door regen niet goed er uit kan waardoor houtrot ontstaat.

Vooral de beide kopgevels hebben hier enorm last van. Ook de boeidoelen en de onderste logs hebben extra aandacht nodig. Bij het balkon en veranda zal wat hout vervangen moeten worden. Als de reparatiewerkzaamheden uitgevoerd zijn zal alles weer opnieuw geschilderd moeten worden. Dit mag in de huidige kleurstelling.

Uitvoering Oostkapelle

Het schilderwerk wordt gereinigd met Maalipesu, water en borstels en daarna grondig afgespoeld met water. Daarna gaan onze schilders het oude verfsysteem er af schuren op de beide kopgevels. Tijdens de werkzaamheden komen we er achter dat er minder kaal geschuurd hoeft te worden dan gedacht want het hout is eigenlijk wel goed droog en de verf heeft nog een goede hechting. Op andere plaatsen was er juist wel heel veel last van vocht. Het hout bij de hoekverbindingen in het midden van de voorgevel is extreem nat. Daarom zijn de oortjes hier extra kaal gemaakt, zodat het goed kan uitdampen. Bij het balkon zijn meerdere oortjes vervangen en zo zijn er nog een aantal plekken waar we houtreparaties hebben uitgevoerd.

Als alle houtreparaties zijn uitgevoerd wordt het kale hout voorzien van Valtti Primer. Daarna wordt de gehele woning twee maal afgewerkt met Tikkurila verf. We gebruiken Ultra Matt voor de wanden, dakkapellen, boeidelen en overstekken en Unica Akva voor de ramen, deuren en kozijnen. Voor de woning wordt RAL 9010 gebruikt en voor de accenten RAL 7016.

Volgend jaar gaan we nog een keer terug om het nieuwe hout te inspecteren. Dit kan bij het drogen gaan krimpen waardoor er weer nieuwe openstaande verbindingen kunnen ontstaan. We controleren dan het vochtgehalte van het hout en zullen, indien nodig, de verbindingen afdichten en bijwerken.

En zo sluiten we een uitdagend project op een mooie locatie af.

Fotogalerij Oostkapelle

Heb je ook een houten woning en wil je deze graag door ons laten schilderen?
Vraag dan hier een offerte op.

Specificaties

Finnpaints.nl | Kleur RAL 9010 Pure White | Dekkend | Tikkurila

RAL 9010

Ultra Matt voor de gevel

Finnpaints.nl | Kleur RAL 7016 Anthracite Grey | Dekkend | Tikkurila

RAL 7016

Unica Akva voor de deuren, kozijnen en accenten

BESTSELLER
 36,00 270,00

Transparante oplosmiddelhoudende primer voor buiten.

 19,00

Krachtig reinigingsmiddel voorafgaand aan het schilderen.

 39,00 290,00

Hoogwaardige dekkende houtbeits, mat voor hout buitenshuis

 39,00 109,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Oostkapelle Bekijk ook: naar het overzicht