Traject Wijhe

Op 19 September 2011 zat Finnpaints aan de keukentafel bij de eigenaren van dit houten loghuis in Wijhe. De bewoners hadden indertijd dit loghuis in eigen beheer gebouwd maar waren niet tevreden over de resultaten van de laatste schilderbeurt.

Na onderzoek blijkt dat er een verfsysteem gebruikt is die niet geschikt is voor loghuizen. Niet dampdoorlatend en niet elastisch; funest voor bescherming van houten huizen.

Plan van aanpak

In overleg met de huiseigenaren een plan van aanpak gemaakt. Finnpaints is in april 2012 gestart met de werkzaamheden. Eerst werd de houten woning gereinigd met water en Finncleaner. Daarna werden de slechte gevels geheel kaal geschuurd zodat de oude verflaag werd verwijderd. De gevels waar de verf nog goed was werden alleen geschuurd.

Na de voorbereidende werkzaamheden werd op het kale hout een laag Valtti Primer aangebracht. Dit is een primer op lijnoliebasis. Nadat deze goed was ingetrokken werd er door de schilders van Finnpaints twee lagen Vinha aangebracht.

Deze klus werd in goede harmonie uitgevoerd samen met de bewoners. Na deze grondige werkzaamheden is dit houten huis weer jarenlang beschermt tegen de Nederlandse weersinvloeden!

Fotogalerij

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: naar het overzicht