Opname binnenschilderwerk, Burgh Haamstede

Ergens op een mooie dag in april een afspraak gemaakt met de bewoners van dit zeer fraaie Finnhouse in Burgh-Haamstede. Een onder architectuur ontworpen logwoning die helemaal past in de duinen en bossen van Zeeland. De vraag van de bewoners was om de bestaande paneleellak white wash witter te maken zodat de houtstructuur nog wel zichtbaar was maar waarbij het interieur wat rustiger zou worden.

Uitgangspunten offerte

De werkzaamheden werden uitgevoerd in de winter. Dat is voor de schilders gunstig want dan is het niet zo heel erg druk en voor de opdrachtgevers gunstig in verband met de prijs. Het werk betreft bijna de gehele woning. De bewoners zouden gewoon thuis zijn tijdens de klus en zij namen het demonteren van de lampjes, gordijnen etc. voor hun rekening. Half juni de opdracht ontvangen voor het uitvoeren van dit project!

Uitvoering met white wash

Allereerst is de bovenverdieping aan de beurt. De vloer wordt beschermt met stucloper en lakens en daarna worden de log- en schijnlogswanden licht geschuurd omdat er hier en daar toch wat oneffenheden tevoorschijn komen. Vervolgens gestart met het aanbrengen van de nieuwe wittere paneellak white wash. Bij Finnpaints hebben we 3 varianten in de Paneeli Assa white wash, namelijk 51 shots, 102 shots en 204 shots. Hoe meer shots, hoe witter het resultaat. We hebben eerst een proefstukje opgezet voor de bewoners. De wens was de meest witte (204 shots dus).

Flexibiliteit is belangrijk!

Nadat de eerste kamers gedaan waren liepen we tegen een klein probleem aan. Ondanks de speciale kwasten (watergedragen, met extra lange haren) en de meesterhand van de schilders kwamen er toch wat aanzetten naar voren die niet gewenst waren. Vooral bij de kleine tussenstukjes waar eigenlijk geen ruimte was om de kwast weg te laten vloeien. Na beraad met de opdrachtgevers is besloten om twee lagen paneellak white-wash 102 shots aan te brengen in plaats van een laag met 204 shots. Dit gaf een mooier resultaat!

Tot slot…

Tot slot kregen de binnendeuren nog een extra laag parketlak (geeft betere bescherming tegen huidvetten) en werd ook de trap in de white-wash gezet. Ook de binnenzijde van de buitenkozijnen zijn twee keer dekkend geschilderd in RAL 9010 met Unica Akva. Zo hebben we het hele project netjes afgerond.

Nadat de klus geklaard was nog een prettig gesprek gehad met de bewoners waarbij we terugkijken op een mooi uitdagend project!

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Finnhouse
  • Product afwerking: Paneeli Assa, Parketlak
  • Kleur: White wash, RAL 9010
  • Product kozijnen: Unica Akva
Finnpaints.nl | Binnenverf | Interieur schilderen met Paneeli Assa | White Wash | Burg Haamstede | Tikkurila

White Wash

Paneel Assa

Finnpaints.nl | Kleur RAL 9010 Pure White | Dekkend | Tikkurila

RAL 9010

Unica akva voor de kozijnen

 35,00 240,00

Watergedragen semi-transparante sneldrogende binnenbeits, mat.

 35,00 240,00

Watergedragen semi-transparante sneldrogende paneellak, semi-mat.

 39,00 109,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

 50,00 230,00

Kleurloze, watergedragen semi-matte lak voor houten vloer of trap.

Advies nodig over een kleurstelling voor je interieur?
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: naar het overzicht