Traject ‘s Heer Abtskerke

September 2019 werd Finnpaints benaderd om eens te komen kijken wat wij konden betekenen voor het schilderwerk voor deze geheel te verbouwen houten woning in ’s Heer Abtskerke. Helemaal onbekend met dit huis zijn de nieuwe bewoners niet. Ze hebben deze Finnhouse woning namelijk overgenomen van de (schoon)ouders. De woning is altijd goed onderhouden en het schilderwerk en het houtwerk ziet er over het algemeen nog goed uit. Ze willen nu graag dat alles (binnen en buiten) naar hun eigen wens geschilderd wordt en hebben een voorkeur voor een frisse Scandinavische kleur.

Binnen zijn de grenen logs in de loop van de jaren erg verkleurd. De nieuwe eigenaren willen graag meer licht en een frissere kleurstelling. Er wordt besloten om binnen een gedeelte te schilderen en een gedeelte af te timmeren met gipsplaten welke dan later weer geschilderd worden.

De lak aan de buitenzijde van de logs is vrij hard. Om een goede hechting te krijgen met de nieuwe verflagen zullen we deze goed moeten doorschuren voordat er geschilderd gaat worden. Finnpaints zorgt voor het uitvoeren van het schilderwerk en het leveren en monteren van nieuw glas. Alle overige verbouwingsactiviteiten worden door de plaatselijke aannemer uitgevoerd. Een geheel nieuw dak, een serre aan de achterzijde, nieuwe keuken etc. Kortom, een hoop te doen!

Nadat de offerte gemaakt is en goedkeuring voor de werkzaamheden verkregen is kunnen onze schilders aan de slag. Alles wordt eerst grondig gereinigd met Mouldremoval, sponzen, borstels en daarna grondig afgespoeld met water. Al het houtwerk wordt machinaal geschuurd  (vooral de harde laklaag moet goed geschuurd worden) en daarna tweemaal geschilderd met Tikkurila Vinha en de kozijnen met Tikkurila Unica Akva. In goed overleg met de bewoners wordt gekozen voor RAL 7001 (lichtgrijs) als hoofdkleur en RAL 9016 (wit) als contrasterende kleur.

De werkzaamheden voor buiten en binnen lopen een beetje door elkaar, omdat we afhankelijk zijn van het weer en omdat de mannen van de aannemer ook aan het werk zijn. Ons werk kunnen we pas afronden in juni omdat de aannemer nog een geheel nieuw dak moest monteren. Na oplevering door de schilders kunnen de nieuwe bewoners heerlijk gaan genieten van hun mooie nieuwe woning in erd Finnpaints benaderd om eens te komen kijken wat wij konden betekenen voor het schilderwerk voor deze geheel te verbouwen houten woning in ’s Heer Abtskerke.

Het eindresultaat mag er zijn!

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Finnhouse woning
  • Product reiniging: Mould Removal
  • Product afwerking: Vinha
  • Product kozijnen: Unica Akva
  • Kleur: RAL 7001 en RAL 7001
Finnpaints.nl | Kleur RAL 7001 | Dekkend | Tikkurila

 

RAL 7001

Vinha voor de buitenkant van de woning

Finnpaints.nl | Kleur RAL 9016 | Dekkend | Tikkurila

 

RAL 9016

Unica Akva voor de kozijnen

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

 39,00 109,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: naar het overzicht