Traject Dinteloord

Begin mei 2018 zijn we benaderd door de nieuwe eigenaren van deze houten woning in Dinteloord. Deze bewoners zijn bij ons terecht gekomen via een collega op het werk. Een afspraak op locatie is zo gemaakt! Tijdens een aangenaam gesprek komen twee wensen naar voor:

  • De binnenkant is toe aan een wat modernere look. Nu zijn de houten wanden allemaal nog naturel en deze gaan verkleuren als ze niet behandeld zijn. Dit komt o.a. door UV straling.
  • Daarnaast is er de wens om de buitenzijde van de woning weer eens van een goede verflaag te voorzien.

Tijdens de inspectie van de buitenzijde zijn geen bijzonderheden naar voren gekomen. De woning is door de vorige eigenaren altijd goed onderhouden.

Natuurlijk willen en kunnen wij aan deze wens voldoen. Foto’s gemaakt, wensen genoteerd, de tekeningen opgespoord en aan de slag met de calculatie.

Uitgangspunten voor de offerte

Voor binnen is het erg belangrijk om rekening te houden met het feit dat grenenhout vaak een reactie geeft met acrylaatverf. Er komt dan een gele gloed naar boven. Dan is het zaak om eerst een isolerende primer (Multistop) aan te brengen. Dus, eerst schoonmaken en licht schuren, dan 1 laag Multistop en tot slot afwerken met 2 lagen dekkende acrylaatverf. In dit project is gekozen voor een zeer matte afwerking (Feelings Interior Paint).

Voor buiten gaan we schoonmaken volgens ons bekende recept en daarna alles tweemaal schilderen. Ook de noesten worden geïsoleerd tegen het doorbloeden.

De uitvoering

In maart 2019 zijn we gestart met de schilderwerkzaamheden binnen. Tijdens het offertetraject werd ook de wens om tevens de overloop en de hal te schilderen kenbaar gemaakt. Dus daar zijn we mee gestart. Eerst de wanden schoonmaken en licht schuren zodat de oneffenheden weg zijn. Vervolgens 1 laag isolerende primer aanbrengen en tenslotte afwerken met 2 lagen Feelings Interior Paint. Dit product geeft een zeer matte afwerking. De overloop, hal, keuken en woonkamer zijn op deze manier aangepakt.

Als het binnenwerk gereed is, kunnen de schilders naar buiten. Er is gekozen voor een iets andere kleurstelling. De rolluiken hebben de kleur RAL 9016 (wit). Het is mooier en rustiger om dan de contrasterende kleur van de woning ook deze kleur wit te geven. Voor de wanden hebben we gekozen voor RAL 7021 (antraciet). Deze kleur geeft een iets zachtere uitstraling dan de huidige kleur.

De buitenkant wordt eerst altijd grondig gereinigd volgens bekend recept; voorreinigen met hoge druk, water en Mouldremoval. Dan met zachte borstels aan de slag om de Mouldremoval goed zijn werk te laten doen. Een kwartiertje in laten trekken en royaal afspoelen met water. De kozijnen, ramen en deuren evenals de boeidelen machinaal en handmatig schuren. Nu pas kan er geschilderd worden ?. Uiteraard schilderen we de buitenwanden, overstekken en boeidelen met Vinha en de kozijnen met Unica Akva. Alles is twee keer geschilderd.

De bewoners zijn zeer tevreden met het huidige resultaat!
O ja, of we volgend jaar terug willen komen om binnen verder te schilderen……..

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Hout
  • Product voorbehandeling binnen: Multistop
  • Product afwerking binnen: Feelings Interior Paint
  • Product reiniging: Mould Removal
  • Product afwerking: Vinha
  • Product kozijnen: Unica Akva
  • Kleur: RAL 7021 en RAL 9016
Finnpaints.nl | Kleur RAL 7021 Black Grey | Dekkend | Tikkurila

RAL 7021

Vinha voor de geveldelen

Finnpaints.nl | Kleur RAL 9016 Traffic White | Dekkend | Tikkurila

RAL 9016

Feelings Interior Paint
voor de wanden
Unica Akva voor de kozijnen

 32,00 249,00

Watergedragen isolerende dekkende houtprimer.

 29,00 199,00

Goed afwasbare dekkende verf voor muren en plafonds, full-mat.

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

 39,00 109,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: naar het overzicht