Traject

November 2017 waren de nieuwe eigenaren van een Zweedse woning zich aan het oriënteren op het onderhoud voor hun houten huis en kwamen via onze website bij Finnpaints terecht. Als eerste gaan we altijd de vragen en wensen in kaart te brengen; welke kleur past bij de woning, hoe zit het met het onderhoud, wat voor soort verf is er in het verleden gebruikt, waar moeten we allemaal op letten etc. De opdrachtgever wenste eerst een (goede) raming van de werkzaamheden en kosten te ontvangen. Zo gezegd, zo gedaan. Aan de hand van foto’s en tekeningen van deze Zweedse woning een raming opgemaakt.

Welke opties heeft Finnpaints?

  • Je koopt alleen de benodigde verf en gaat zelf aan de slag.
  • Je regelt zelf een schildersbedrijf.
  • Het complete pakket wordt bij Finnpaints afgenomen. Verf, timmerwerk, schilderwerk én een onderhoudscontract. Alles dus bij één partij!

Al deze opties uitgewerkt en vervolgens een offerte uitgebracht die paste in het budget.

Doorspreken offerte.

Een afspraak op locatie was zo gemaakt. 25 januari de offerte ter plekke besproken met de nieuwe eigenaren, alles nogmaals ingemeten en gecontroleerd. Ondertussen hadden de opdrachtgevers aan de achterzijde een nieuwe schuifpui laten monteren, de kleur geel werd vervangen door grijs en zo waren er nog een paar kleine wijzigingen. Deze wijzigingen aangepast in de nieuwe offerte. Een kleine maand later kregen we de opdracht voor de reparatie- en schilderwerkzaamheden.

Uitvoering, werkzaamheden, producten en kleurgebruik.

September 2018 zijn we met een ploegje van 3 schilders aan de slag gegaan. Als eerste werd alles grondig gereinigd; met hoge druk en water voorzichtig alles voorreinigen. Daarna met borstels, water en Mouldremoval schrobben. Er wordt geschrobd omdat de ruwe houten geveldelen niet geschuurd kunnen worden omdat dan de structuur van het hout verloren gaat. Hetzelfde geldt voor de boeidelen en overstekken. De houten kozijnen, ramen en deuren werden uiteraard wel geschuurd.

Als kleuren hadden de eigenaren gekozen voor grijs en wit. De hoofdkleur is een Tikkurila kleur TVT 615 X met daarnaast als contrasterende kleur RAL 9010. De gebruikte producten zijn Vinha voor de wanden, overstekken en boeidelen. Unica Akva voor de ramen, deuren en kozijnen.

Helaas was de woning ook een beetje aangetast door houtrot. Daarom zijn er wat planken vervangen, met name ter plaatse van de entree bij de voordeur.

Uitgangspunten voor de offerte.

Kenmerkend voor dit soort Zweedse woningen is dat de woningen zijn opgebouwd uit fijnbezaagd tot ruw hout. Vaak zijn de kopse kanten aan de onderzijde niet behandeld omdat dit in Zweden niet gedaan wordt maar dit is wel belangrijk in ons Nederlandse klimaat. Wij nemen dit dan ook mee in onze werkzaamheden.
Een ander aandachtspunt is dat het verbruik van de verf hoger ligt dan bij woningen die gebouwd zijn met logs of gladde geveldelen.
Nog een aandachtspunt bij deze woning was dat de woning enige tijd te koop had gestaan. In dat geval is het onderhoud altijd een beetje een ondergeschoven kindje geweest.

Oplevering!

Na twee weken was het project geklaard. Samen met de opdrachtgevers een inspectieronde gemaakt en tot slot het werk opgeleverd. De bewoners denken nog na of ze het onderhoud in eigen beheer willen doen, of dat ze deze werkzaamheden liever door Finnpaints willen uitvoeren. Wij zouden in elk geval graag nog eens terugkomen. Het was een erg leuk project om uit te voeren!

Fotogalerij

Specificaties

  • Type woning: Zweedse woning
  • Reinigingsproduct: Mould Removal
  • Product afwerking: Vinha
  • Product kozijnen: Unica Akva
  • Kleur: TVT 615X en RAL 9010
Finnpaints.nl | Kleur  TVT 615X | Dekkend | Tikkurila

TVT 615X

Vinha voor de buitenkant van de woning

Finnpaints.nl | Kleur RAL 9010 Pure White | Dekkend | Tikkurila

RAL 9010

Unica Akva voor de ramen en kozijnen

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

 39,00 109,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

Hulp nodig bij houtrenovatie, schilderen of onderhoud!
Neem contact op met Finnpaints om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Bekijk ook:


naar het overzicht

Fotogalerij Bekijk ook: naar het overzicht