Terug naar school.

Maandag 9 en dinsdag 10 februari jl. was Finnpaints te gast op het ROC Deltion College te Zwolle. We waren uitgenodigd door de heer T. Lefferts en zijn team van de afdeling Verf – en Aplicatietechniek van het Vakcentrum Schilderen en Onderhoud, om het bedrijf Finnpaints en een aantal van de Tikkurila producten onder de aandacht te brengen.

Studiereis naar Finland.

Deze afdeling was in september op studiereis geweest naar Finland om het daar toegepaste onderwijssysteem te bekijken. Om de reis nog completer te maken werd een bezoek aan de fabriek van Tikkurila in Vantaa gebracht. Tikkurila is een enorme voorloper op het gebied van onder andere watergedragen verfproducten.

Les op het Delton College.

Het eerste gedeelte van het college theoretisch; Wat doet Finnpaints, waar moet je op letten bij het onderhouden van houten woningen, welke verfeigenschappen zijn daarbij belangrijk etc.

Daarna kwam de praktijk. Er waren vijf producten om te testen; Vinha, Unica Akva, Valtti Akvacolor, Valtti Non Slip en Joker. De jonge schilders gingen voortvarend aan de slag. Interessant om te zien dat er een behoorlijk verschil is tussen de schilders in opleiding. De ene staat open voor nieuwe producten en benaderd deze positief terwijl de ander al bij voorbaat niet open staat voor nieuwe producten en dus bij de bekende S merken blijft.

Voor Finnpaints waren dit twee leuke en interessante dagen. We zijn zeer gastvrij ontvangen door het team van de heer T. Lefferts. Hopelijk hebben we de Tikkurila producten een positieve boost kunnen geven aan de jonge Nederlandse schilders in opleiding.


naar het nieuwsoverzicht