logo Geldersche Houtbouw

Je hebt gekozen voor een (bij-)gebouw van Geldersche Houtbouw

Op deze pagina vind je meer informatie over het onderhoud en schilderwerk van je houten gebouw.

Finnpaints.nl | Gelderse Houtbouw| Tikkurila

Geldersche Houtbouw is gespecialiseerd in het bouwen van maatwerk houten bijgebouwen, namelijk overkappingen, schuren, recreatiewoningen, stallen en mantelzorgwoningen. Alles wat Geldersche Houtbouw bouwt is maatwerk. Het ontwerp wordt samen met de klant gemaakt en wordt uiteraard altijd afgestemd op je wensen. Op de website van Geldersche Houtbouw staan tientallen voorbeelden ter inspiratie.

meer over geldersche houtbouw

Onderhoud van uw houten gebouw van Geldersche Houtbouw

Wanneer je hebt gekozen voor een houten gebouw van Geldersche Houtbouw, dan wil je natuurlijk dat het hout in optimale conditie blijft. Hiervoor heeft Tikkurila kwalitatief hoogwaardige verf die het hout optimaal beschermt tegen alle weersinvloeden. Deze verf sluit perfect aan op de industriële coating waarmee het hout van Geldersche Houtbouw fabrieksmatig is behandeld en heeft dezelfde eigenschappen.

Het wordt aangeraden het hout na 6 tot 10 jaar van een nieuwe verflaag te voorzien. Deze termijn is natuurlijk afhankelijk van verschillende weersinvloeden. Heeft het hout veel zon, wind en regen te verduren, dan zal dit invloed hebben op de levensduur van het hout. Inspecteer het hout daarom regelmatig en ga aan de slag met de verf van Tikkurila. De verf is watergedragen, milieuvriendelijk en bevat weinig oplosmiddelen.

Om het hout netjes te houden, raden wij aan het hout regelmatig te reinigen met Finncleaner Huoltopesu. Hierdoor zal het hout minder aangetast worden en blijft het zijn prachtige uitstraling behouden. Meer informatie over de reiniging van het hout lees je onderaan deze pagina.

Kies voor het beste verfsysteem van Tikkurila

Hieronder lees je meer over welke verf het meest geschikt is voor je houten gebouw van Geldersche Houtbouw. Onze professionals hebben samen met Geldersche Houtbouw de beste verf voor je geselecteerd.

Tikkurila Vinha / Valtti Opaque

BESTSELLER
 40,00 295,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

Vinha is een watergedragen product voor de bescherming van houtoppervlakken buitenshuis. Vinha behoudt de natuurlijke nerf van het hout, heeft een dekkend resultaat, is in talloze kleuren verkrijgbaar en is semi-mat.

Deze verf maakt gebruik van een met alkydhars versterkt acrylaat als bindmiddel, wat een waterafstotende laag vormt die het hout beschermt. Vinha heeft een uitstekende hechting en vochtregulerende eigenschappen.

Vinha is ontwikkeld voor houten gevels die bestand zijn tegen de extreme omstandigheden in Finland. De verf is flexibel en elastisch waardoor het de werking van het hout opvangt. Er is dus veel minder kans op scheuren van de verf. Het beschermt het hout optimaal tegen de invloed van zon, wind en regen.

Het is perfect voor de zachtere werkende houtsoorten en zorgt voor een zeer lang onderhoudsinterval. Dit kan in sommige gevallen oplopen tot wel 10 a 12 jaar.

Het wordt aanbevolen Vinha te gebruiken in combinatie met Valtti Primer voor een optimaal resultaat.

Tikkurila Ultra Matt

Ultra Matt geeft uw houten gebouw een ingetogen matte afwerking en biedt een superieure jarenlange weerbestendigheid. De nieuwste polyacrylaattechnologie die in het bindmiddel van de Ultra-producten wordt gebruikt, geeft de verf een perfect kleur- en glansbehoud. Tevens is Ultra Matt verkrijgbaar in talloze kleuren.

De hardheid en flexibiliteit van het bindmiddel zijn zorgvuldig uitgebalanceerd om de verf flexibel te houden zonder dat het hout gaat barsten of schilferen. Het heeft een uitstekende hechting en is vochtregulerend, flexibel en elastisch.

Het wordt aanbevolen Ultra Matt te gebruiken in combinatie met Valtti Primer voor een optimaal resultaat.

 40,00 295,00

Hoogwaardige dekkende houtbeits, mat voor hout buitenshuis

Tikkurila Valtti Plus Color

BESTSELLER
 40,00 295,00

Watergedragen semi-transparante houtbeits voor buitengebruik. Biobased.

Valtti Plus Color is een duurzame, biobased semitransparante houtbeits. Het is watergedragen en geeft een matte bescherming van het hout. Voor Valtti Plus Color wordt 73% van de totale organische koolstof vervangen door bio-gebaseerde inhoud, wat betekent dat 17% van de totale productinhoud biobased is.

Deze beits trekt goed in de ondergrond en laat de structuur van hout zichtbaar. Het vertraagt vochtabsorptie en schimmelvorming. Maar is ook waterdampdoorlatend. Dit product is bij uitstek geschikt voor gepotdekselde delen wanneer een transparant resultaat gewenst is.

Kaal hout dient eerst voorbehandeld te worden met Valtti Primer. Daardoor biedt het jarenlang perfecte bescherming tegen invloeden van weer, zon en wind.

Verkrijgbaar in verschillende semi-transparante kleuren.

Tikkurila Unica Akva

Unica Akva is een watergedragen dekkende houtverf voor onder andere deuren en kozijnen zowel binnen- als buitenshuis. Het heeft een zijdeglans afwerking en is van zeer hoge kwaliteit. Er treedt geen vergeling, verkrijting of vervaging op. Is kleurvast en droogt snel.

Unica Akva is te verkrijgbaar in talloze dekkende kleuren en behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen.

 42,00 115,00

Watergedragen dekkende houtverf voor deur en kozijn buiten en binnen, zijdeglans.

Geniet langer van het hout door een goede reiniging voordat je gaat beginnen.

Om een goed resultaat te verkrijgen voordat je gaat reinigen, zorg je er altijd voor dat het hout schoon en droog is. Met onze krachtige reinigingsproducten verwijder je effectief vuil en schimmel. Hierdoor heeft de verf een betere hechting en is het nog beter beschermd tegen alle weersinvloeden. Maak het stof-, vuil- en vetvrij en ontdoe het hout van losse delen, mos, alg en schimmel voordat je gaat beginnen.

Finnpaints.nl | Interfaca | Tikkurila

Welke reinigingsproducten zijn geschikt voor je houten gebouw?

Finncleaner Huoltopesu

Finncleaner Huoltopesu is een mild schoonmaakmiddel en is zeer geschikt als reiniger voor geschilderde oppervlakken. Het een krachtige allesreiniger en wordt in sterkere concentratie aanbevolen voordat je gaat schilderen. Finncleaner Huoltopesu heeft een frisse geur, houdt het hout in goede conditie en is effectief tegen micro-organismen die het hout kunnen aantasten. Finncleaner verwijderd vuil, vet en aanslag zonder oppervlakken aan te tasten. Naspoelen met water en het hout goed laten drogen alvorens te schilderen.

 19,00

Universele reiniger voor het regelmatig reinigen van o.a. houten en minerale gevels.

Maalipesu

Maalipesu is bij uitstek de reiniger die je gebruikt op reeds geschilderde oppervlakken welke weer een nieuwe verflaag nodig hebben. Het is een alkalisch reinigings- en voorbereidingsmiddel voor binnen- en buitenoppervlakken. Voordat je gaat schilderen verwijdert Maalipesu op effectieve wijze vuil, vet, olie en was. Het is geschikt voor het reinigen van zeer vuile oppervlakken die een krachtig
oplosmiddeleffect vereisen zonder de schadelijke effecten van oplosmiddelen. Onverdunde Maalipesu reinigt het oppervlak, maakt de oude verflaag mat waardoor hechting van de nieuwe verflaag verbetert. Hierdoor heb je minder schuurwerk. Goed naspoelen en het hout laten drogen alvorens te schilderen.

 19,00

Krachtig reinigingsmiddel voorafgaand aan het schilderen.

Maak je bestelling compleet

Naast een ruim assortiment aan houtverf producten en producten voor voorbehandeling en reiniging van hout, kun je bij Finnpaints ook terecht voor bijvoorbeeld kwasten, rollers, schilderstape e.d.

 2,00

Afplaktape Copagro Beige 25 mm x 50 m

 12,95

De oplossing tegen uitgedroogde verfkwasten.

Non-paint

Verfrol 10 cm

 1,50

Verfrol Microstar 5 mm, 10 cm voor watergedragen (muur)verven.

Non-paint

Handborstel

 2,95

Handborstel met nylon haren, 14 cm

 86,00

Complete set benodigdheden voor het schilderen van een Zweedse woning.

 14,00

Blokkwast voor vrijwel alle verfproducten. Afmeting 30 x 120 mm.

 5,95

Voor droog schuren, grof. Afm. 23 x 28 cm. Per 5 verpakt.

 5,50

Metalen strijkvaatje met hengsel inclusief kunststof inzetpot, inhoud 2,5 liter

Heb je nog andere verfproducten nodig?