Ontdek de eigenschappen

  • Mat
  • Waterbasis
  • Binnen muur en plafond
  • Gem. verbruik glad oppervlak 12 m2/l

Sneldrogende matte grond- en eindlaag voor binnentoepassing op houten wanden, plafond panelen, binnendeuren en lijstwerk. De watergedragen Helo Solana Wax is ademend en geeft een elegante matte afwerking.

Kan worden gebruikt voor zowel onbehandelde als eerder met was behandelde houten oppervlakken. Het product heeft een superieure UV-bescherming voor hout en behoudt de natuurlijke toon van nieuwe hout. Deze niet vergelende, vuil- en waterafstotende was bevat natuurlijk Carnaubawas, waardoor het hout kan ademen. Behoort tot de beste M1-klasse voor bouwmaterialen. Dit betekent dat er binnen geen schadelijke stoffen verdampen.

Standaard kleurloos maar kan op kleur gemaakt worden in de Teknos Translucent kleuren.

Voorbereiding:
Reinig nieuwe oppervlakken van stof en vuil. Vooraf met houtwas behandelde oppervlakken reinigen met een verfreiniger. Als het houten oppervlak eerder is gelakt of geolied, moet de geschiktheid van de Helo Solana Wax worden gegarandeerd door een proefvlak aan te brengen. Oude verf- of laklagen volledig verwijderen.

Schilderen:
Roer het product goed door voor gebruik. Het gekleurde product moet, indien nodig, ook tijdens het aanbrengen worden geroerd. Breng één of twee lagen aan. Gebruik hiervoor een synthetische vezelkwast, spons,doek of spuitapplicatie. Geschikte nozzel voor airlessspuiten 0,013-0,017''. Voor een effectieve bescherming tegen UV-straling twee lagen aanbrengen. De intensiteit van de kleur en de absorptie van het product op het houten oppervlak moet worden getest door een proefvlak aan te brengen bij gebruik van gekleurd product. Absorptie-eigenschappen van het oppervlak en eventuele eerdere behandelingen beïnvloeden het eindresultaat.

Onderhoud:
De uiteindelijke vorming van de film duurt ca.3 weken onder normale omstandigheden en daarna wordt de ultieme duurzaamheid en hardheid bereikt. Daarvoor moet het oppervlak met zorg worden behandeld. Het geschilderde oppervlak kan worden gereinigd door het af tenemen met een neutraal (pH 6-8) reinigingsmiddel. Reinigingsmiddel en vuil worden verwijderd door het oppervlak af te nemen en/of af te spoelen met schoon water. Gebruik een vochtige reinigingsdoek, zachte spons of iets dergelijks. Vermijd grof borstel en of zwaar schuren. 

Het te schilderen oppervlak moet droog zijn.Tijdens het lakken en drogen moeten de temperatuur van de omgevingslucht,het oppervlak en de lak hoger zijn dan +10°C en de relatieve luchtvochtigheid lager dan 80%. Goede ventilatie tijdens de toepassings- en droogperiode versnelt het droogproces.

Onverdund te gebruiken.

Helo Solana Wax

Vanaf  44,00

Semi-transparante watergedragen matte houtbescherming voor binnen. 

Staat je kleurcode niet in de lijst? 
Typ deze dan zelf in het invulveld.

Altijd op de hoogte

Meld je aan voor acties, verf, ideeën en inspiratie

Volg het voorbeeld van vele anderen en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Zo profiteer je als eerste van scherpe acties, verf, ideeën en inspiratie rondom verf.
Wij verwerken jouw gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid en je kan je altijd weer uitschrijven.
Newsletter