Veel eigenaren van een houten woning vinden het lastig zelf de houten onderdelen te onderhouden. Te weinig kennis of te weinig tijd horen we regelmatig. Toch is het zaak om het hout op de juiste manier te onderhouden zodat u lang plezier heeft van uw woning. Finnpaints krijgt vaak vragen van eigenaren van houten woningen wat nu precies het beste is. Op deze pagina vindt u meer over het onderhouden van hout in of rond uw woning.

Over specifiek onderhoud vindt u meer informatie op de volgende pagina’s:

De juiste houtverf voor binnen en buiten

Belangrijk is dat u het hout regelmatig, toch zeker 1 x per jaar van een schoonmaakbeurt voorziet. Bij de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak, reinigt u uw houten woning zodat het er weer fris uit ziet. Dit kan gemakkelijk met een spons of borstel en Finncleaner. Afspoelen met water en klaar. U checkt gelijk de liggende delen en zijden die het meest te lijden hebben van het weer. Op deze manier ziet u meteen welke plekken misschien een likje verf nodig hebben. Daarna bijwerken met de juiste verfproducten van Finnpaints en uw houten woning kan er weer tegen.

De juiste houtverf, houtbeits of houtolie is essentieel. Met de juiste producten is uw houten woning goed bestand tegen de weersinvloeden en blijft het jarenlang mooi. De houtverfproducten van Tikkurila staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Deze houtverf producten online bestellen doet u eenvoudig en snel in onze webshop en heeft u binnen twee werkdagen in huis.

Heeft u meer vragen over het onderhouden van hout voor uw huis? Neem vrijblijvend contact op met Finnpaints en bel 0165-510288.