Houtbeits is er in verschillende soorten

Houtbeits is er in verschillende soorten

Bij houtbeits denkt men vaak dat deze verkrijgbaar is in twee soorten. Een dekkende of transparante variant. Maar wist je dat ook daarin verschillende soorten beschikbaar zijn. In onze webshop bieden wij dan ook verschillende soorten houtbeits aan. En dat is waarom wij graag met onze klanten in gesprek gaan bij het maken van een keuze. Binnenkort ook aan de slag met houtbeits rondom het huis? In dit artikel vertellen wij graag meer over de verschillende varianten die beschikbaar zijn in onze webshop. En als we dan toch bezig zijn geven we je direct een aantal tips voor het beste resultaat.

Verschillende soorten houtbeits

Zoals eerder aangegeven in de introductie van dit artikel bieden wij verschillende soorten houtbeits aan. In de eerste plaats is het maken van een keuze gebaseerd op een dekkende of transparante variant. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor kleur naar keuze. Daarbij is het ook goed om na te gaan aan welke soort houtbeits je de voorkeur geeft. Bij het maken van deze keuze kun je kiezen voor een waterdragen variant of een biovariant. Ook kan je kiezen voor een oplosmiddelhoudende variant. Het maakt niet uit welke keuze je maakt. Al onze varianten zijn van topkwaliteit en bieden het houtwerk een goede beschermlaag om deze te beschermen tegen alle weersinvloeden. Benieuwd naar onze transparante varianten? Breng dan een bezoek aan deze pagina op de website van Finnpaints.

Praktische tips

Bij het aanbrengen van houtbeits is het niet nodig om een speciale kwast of roller aan te schaffen. Gebruik bij de kleine- en moeilijk bereikbare delen een kleine platte kwast. En gebruik voor de grotere oppervlakten een roller. Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om de eerder aangebrachte laag goed op te schuren en loszittende delen te verwijderen. Controleer daarbij ook het houtwerk op houtrot en repareer waar nodig. Na het voorbehandelen is het belangrijk om alles goed vetvrij te maken met een goede ontvetter.

Klaar om aan de slag te gaan met het aanbrengen van de eerste laag? Dan is het belangrijk om voor het beste resultaat altijd met de houtnerf mee te schilderen. Na de eerste laag nog niet helemaal tevreden met het resultaat? Wacht dan minimaal 24 uur met het aanbrengen van een tweede laag. Om ervoor te zorgen dat de tweede laag goed hecht is het belangrijk om de eerste laag licht op te schuren.

Meer weten?

Na het lezen van dit artikel vragen over onze producten? Of behoefte aan meer informatie over hoe je onze producten het beste kunt verwerken voor een mooi eindresultaat? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies!