Houten schuur verven in 3 stappen

Binnenkort plannen om een houten schuur te verven?

Het is niet moeilijk, het begint allemaal met het maken van een keuze voor de juiste verf. Na het verven wil je natuurlijk dat het houtwerk over een lange periode bescherming geeft tegen invloeden van het weer. Dit om te voorkomen dat je op korte termijn reparaties moet uitvoeren aan het houtwerk of opnieuw kunt beginnen. In dit artikel helpen wij je bij het maken van de juiste keuze. Meer weten? Lees dan snel verder!

Soort verf

Een houten schuur verven begint zoals eerder aangegeven met het maken van een keuze voor de juiste verf. Het is belangrijk dat het hout kan blijven werken en ademen. Om die reden is het kiezen voor een lakverf niet aan te raden. Met het aanbrengen van lakverf wordt de ondergrond afgesloten en kan het hout niet meer ademen. En dat zorgt ervoor dat het hout sneller kan gaan rotten en dat willen we juist voorkomen. Een lakverf aanbrengen kan wel bij een schuur van steen. Deze ondergrond hoeft namelijk niet te ademen.

Bij het verven van een houten schuur kun je dan ook het beste kiezen voor een beits voor buiten. Hierbij kun je in onze verfshop kiezen voor dekkende of transparante variant. De houten schuur verven in kleur? Dan is het goed om te weten dat onze beits voor buiten ook op kleur gemengd kan worden. Nog een keuze om te maken dus.

Houten schuur verven met kwaliteitsverf van Finnpaints!

In Nederland hebben we te maken met koude winters en warme zomers. Daarom is het belangrijk de houten schuur optimaal beschermt tegen invloeden van het weer. Met deze invloeden heeft men in Zweden ook te maken bij het verven van houten schuren en huizen. Het is dan ook niet vreemd dat een groot aantal kwaliteitsproducten op het gebied van verf uit landen in Scandinavië komt. Bekijk hier een overzicht van ons assortiment op het gebied van verf en beits voor buiten.

Houten schuur laten verven?

Is je houten schuur toe aan onderhoud, wil je een inspectie laten uitvoeren of wil je het schilderen uitbesteden aan een vakspecialist? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor het doen van herstelwerkzaamheden of een advies op maat kun je contact met ons opnemen. Op zoek naar kwaliteitsverf voor zakelijke doeleinden? Breng dan een bezoek aan Finnpro.

Met Finnpaints kies je voor het behoud van hout!

 

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?