Finnpaints.nl | Banner | Verfproducten | Tikkurila

Houtverf nodig voor buiten?

Over het algemeen gaan we in het voorjaar en de zomer buiten schilderen. Vaak denk je dat dit de beste periode is om te schilderen. Maar wist je dat het in elke periode van het jaar heel goed mogelijk is om kozijnen, deuren en andere houten delen aan de buitenkant van het huis te schilderen? Het daarbij wel belangrijk is dat het droog is en de temperatuur boven het vriespunt ligt. De ideale temperatuur om met houtverf buiten aan de slag te gaan ligt tussen de 5 en 25 graden Celsius. Ben je binnenkort ook van plan om buiten te gaan schilderen? Maak dan gebruik van onze verfproducten voor het beste resultaat!

Goede voorbereiding is het halve werk!

We denken er vaak te makkelijk over. Maar een goede voorbereiding bij het schilderen buiten is het allerbelangrijkste onderdeel van de klus. Maak het houtwerk goed schoon voordat je aan de slag gaat. Gebruik daarvoor een ontvetter om te zorgen voor een goede hechting van de verf aan het hout. Controleer het houtwerk bij het reinigen ook op houtrot en herstel kapotte delen met houtvuller of een nieuw stuk hout. Vergeet na het herstellen niet om deze voor te behandelen met grondverf. Met name de liggende delen die vaak worden blootgesteld aan UV-straling en regen zijn gevoelig voor houtrot. Al het houtwerk herstelt en schoongemaakt? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met de schuurmachine. Goed schuren voordat je gaat schilderen is ook belangrijk voor een goede hechting van de verf aan het hout.

Finnpaints.nl | Banner | TikkurilaBreed assortiment houtverf voor buiten

Bij Finnpaints beschikken wij over een breed assortiment houtverf voor buiten. Door te kiezen voor het merk Tikkurila kies je voor kwaliteitverf. Naast verf in diverse kleuren kun je ook kiezen voor onze buitenbeits producten. Al onze houtverf producten voor buiten bieden het houtwerk optimale bescherming tegen de effecten van de zon, regen en de wind. Je kunt bij ons ook terecht voor buitenverf die geschikt is voor metaal en zink. Hiermee kun je bijvoorbeeld naast al het houtwerk buiten ook het tuinhekje voorzien van een nieuwe frisse verflaag.

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag? Of heb je het plan om binnenkort aan de slag te gaan met schilderen en hulp nodig bij het maken van een keuze? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij vertellen je graag meer over onze kwaliteitsproducten en adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze.