Houtverf van topkwaliteit nodig?

Houtverf van topkwaliteit nodig?

Het is het hele jaar mogelijk om binnen te schilderen. Dat geldt echter niet voor schilderen in de buitenlucht. De meest ideale temperatuur voor buiten schilderen ligt tussen de 10 – 25 graden.

Bij koud weer zal de verf niet snel genoeg kunnen drogen. En bij te warm weer droogt de verf te snel waardoor de kans op blaasjes in het schilderwerk toeneemt. Om deze redenen zijn het voorjaar en de maand september populair om de kwast erbij te halen.

Maar hoe vaak is het nodig om onderhoud te doen aan het schilderwerk? En wat is het verschil tussen de goede houtverf in de bouwmarkt en verf van topkwaliteit die gebruikt wordt door onze schilders. 

Hoe vaak is het nodig om te schilderen?

Wanneer je gebruik maakt van een goede kwaliteit houtverf ligt de levensduur buiten ongeveer tussen de 5 en 7 jaar en soms wel 10 jaar. Naast de kwaliteit van de verf is deze periode ook afhankelijk van weersinvloeden. Houtwerk welke regelmatig wordt blootgesteld aan regen of UV-straling van de zon zal eerder een nieuwe verflaag nodig hebben.

Binnenshuis gaat een verflaag ongeveer tussen de 7-10 jaar mee. Maar ook dat is van een aantal factoren afhankelijk van de ruimte. Rookt men binnenshuis? Of maakt men gebruik van een open haard om de ruimte te verwarmen? Dan zal het schilderwerk eerder opnieuw gedaan moeten worden.

Om de levensduur van de verflaag te verlengen is het doen van periodiek onderhoud erg belangrijk. Voer kleine nodige reparaties zo snel mogelijk uit om erger te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om vuil direct te verwijderen met een vochtige doek.

Houtverf van topkwaliteit

Een goedkope verf bestaat uit minder goede bindmiddelen en pigmenten. Naast een verminderde dekkracht zal deze verf ook minder lang mee gaan dan een duurdere houtverf. Een kwalitatieve verf is duurder in aanschaf maar zal beter dekken bij het aanbrengen en langer mee gaan. Naast geld op de lange termijn scheelt het ook tijd omdat de verflaag langer mee gaat. In onze verfshop kun je terecht voor een breed assortiment houtverf van topkwaliteit. Naast een goede kwaliteit kun je ook kiezen voor duurzaam. Bijvoorbeeld een verf op natuurlijke basis zonder fossiele grondstoffen. Al onze producten zijn intensief getest waardoor wij een goede kwaliteit kunnen garanderen.

 

Contact

Heb je nog vragen of wil je meer weten over
de mogelijkheden voor jouw project?

Nog vragen?