Houtverf van topkwaliteit nodig?

Het is het hele jaar mogelijk om binnen te schilderen. Dat geldt echter niet voor schilderen in de buitenlucht. De meest ideale temperatuur voor buiten schilderen ligt tussen de 10 – 25 graden.

Bij koud weer zal de verf niet snel genoeg kunnen drogen. En bij te warm weer droogt de verf te snel waardoor de kans op blaasjes in het schilderwerk toeneemt. Om deze redenen zijn het voorjaar en de maand september populair om de kwast erbij te halen.

Maar hoe vaak is het nodig om onderhoud te doen aan het schilderwerk? En wat is het verschil tussen de goede houtverf in de bouwmarkt en verf van topkwaliteit die gebruikt wordt door onze schilders. Het antwoord op deze vragen en meer lees je in dit artikel.

Finnpaints.nl | Project | Schilderen | Poppel | Tikkurila

Hoe vaak is het nodig om te schilderen?

Wanneer je gebruik maakt van een goede kwaliteit houtverf ligt de levensduur buiten ongeveer tussen de 5 en 7 jaar en soms wel 10 jaar. Naast de kwaliteit van de verf is deze periode ook afhankelijk van weersinvloeden. Houtwerk welke regelmatig wordt blootgesteld aan regen of UV-straling van de zon zal eerder een nieuwe verflaag nodig hebben.

Binnenshuis gaat een verflaag ongeveer tussen de 7-10 jaar mee. Maar ook dat is van een aantal factoren afhankelijk van de ruimte. Rookt men binnenshuis? Of maakt men gebruik van een open haard om de ruimte te verwarmen? Dan zal het schilderwerk eerder opnieuw gedaan moeten worden.

Om de levensduur van de verflaag te verlengen is het doen van periodiek onderhoud erg belangrijk. Voer kleine nodige reparaties zo snel mogelijk uit om erger te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om vuil direct te verwijderen met een vochtige doek.

Houtverf van topkwaliteit

Een goedkope verf bestaat uit minder goede bindmiddelen en pigmenten. Naast een verminderde dekkracht zal deze verf ook minder lang mee gaan dan een duurdere houtverf. Een kwalitatieve verf is duurder in aanschaf maar zal beter dekken bij het aanbrengen en langer mee gaan. Naast geld op de lange termijn scheelt het ook tijd omdat de verflaag langer mee gaat. In onze verfshop kun je terecht voor een breed assortiment houtverf van topkwaliteit. Naast een goede kwaliteit kun je ook kiezen voor duurzaam. Bijvoorbeeld een verf op natuurlijke basis zonder fossiele grondstoffen. Al onze producten zijn intensief getest waardoor wij een goede kwaliteit kunnen garanderen.

BESTSELLER
 39,00 290,00

Dekkende watergedragen buitenverf voor hout, semi-mat. Zowel bekend onder de naam Vinha als Valtti Opaque

BESTSELLER
 39,00 290,00

Watergedragen semi-transparante houtbeits voor buitengebruik. Biobased.

Hulp nodig?

Na het lezen van dit artikel een vraag over onze producten? Of een schilderklus binnen en/of buiten liever uitbesteden dan zelf aan de slag gaan? Dan kun je terecht bij de specialisten van Finnpaints. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Ook voor het laten uitvoeren van herstelwerkzaamheden of periodiek onderhoud kan je bij ons terecht.

Bedankt voor het lezen en veel succes met jouw schilderklus!

Advies nodig over de juiste houtbeschermingsproducten of een verfadvies?
Neem dan vrijblijvend contact op!

Lees ook:


naar het nieuwsoverzicht