Inspectie van je houten huis

Stel, je hebt vragen over de kwaliteit van het schilderwerk en onderhoud van je houten woning. Hoe werkt dat dan? Finnpaints maakt dan een afspraak met je waarin de huidige staat van het schilderwerk geïnspecteerd en besproken wordt. Er wordt onder andere gekeken naar de conditie van de verf. Is er nog voldoende laagdikte aanwezig? Is er wel het het juiste verftype gebruikt? Zit er ergens vocht in het hout? Dit kunnen we checken met een digitale vochtmeter. Daarnaast kijken we naar de bouwkundige afwerking en details. Is het kitwerk van de beglazing nog goed bijvoorbeeld. Ook wordt er gekeken of beplanting in de weg staat en of er voldoende afstand tussen bijvoorbeeld de onderzijde van het hout en de bestrating is.

We lopen samen een rondje om de woning om alles door te nemen. Tijdens zo’n inspectie op locatie geven wij je een gedegen advies. Aan de hand van dit advies kunnen we, indien gewenst, een gespecificeerde offerte voor je opmaken. De woning kan in eigen beheer geschilderd worden, dan bestel je alleen de verf bij ons. Je gaat dan zelf aan de slag of besteed het schilderwerk uit aan een schilder in de buurt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de woning door de schilders van Finnpaints te laten schilderen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Finnpaints.nl | Buitenverf | Houtrot | Oudewater | Tikkurila

Hoe gaan we te werk?

Voorafgaand aan dit bezoek stuur je gegevens en foto’s per email naar info@finnpaints.nl zodat we al een idee hebben. Finnpaints maakt vervolgens een afspraak om de woning op locatie te inspecteren. We lopen het schilderwerk na en bekijken eventuele zwakke plekken. Tijdens dit bezoek wordt samen overlegd wat de nodige werkzaamheden zouden zijn en op wat voor termijn dit uitgevoerd zou moeten worden. Wellicht zijn er ook zaken die minder haast hebben zodat we de werkzaamheden kunnen spreiden. Wens je nadien een compleet uitgewerkt bouwkundig rapport, dan wordt dit later uitgewerkt en toegestuurd.

De kosten voor een inspectie op locatie zijn:

  • Opnamekosten € 250,00
  • Reiskosten Etten-Leur – locatie – Etten-Leur € 30,00 per uur
  • Eventueel bouwkundig rapport over de houtbouw € 300,00

Deze bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Na uitvoering van het schilderwerk door Finnpaints, kan je indien gewenst een onderhoudscontract afsluiten. Zo ben je er zeker van dat de houten woning in goede conditie blijft.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Bij het sluiten van een onderhoudscontract verklaren wij onze ‘algemene voorwaarden werken particulier’ op de overeenkomst van toepassing. Je kunt deze voorwaarden hier downloaden.

Contact

Wil je liever indicatie van de kosten voor het onderhoud of schilderen van de woning? Vul dan eenvoudig je gegevens in op onze offertepagina. Upload een paar foto’s en wij geven je een globale inschatting van de kosten. Kom je er op de offerte pagina niet aan uit, mail dan even naar info@finnpaints.nl met zoveel mogelijk informatie Wij zullen kosteloos een indicatie geven van de verwachte werkzaamheden en een globale inschatting maken van de kosten.

naar offertepagina