Inspectie van uw houten huis

Stel, u heeft vragen over de kwaliteit van het schilderwerk en onderhoud van uw houten woning. Hoe werkt dat dan? Finnpaints maakt met u een afspraak waarin de huidige staat van het schilderwerk geïnspecteerd en besproken wordt. Er wordt onder andere gekeken naar de conditie van de verf. Is er nog voldoende laagdikte aanwezig? Is er wel het het juiste verftype gebruikt? Zit er ergens vocht in het hout? Dit kunnen we checken met een digitale vochtmeter. Daarnaast kijken we naar de bouwkundige afwerking en details. Is het kitwerk van de beglazing nog goed bijvoorbeeld. Ook wordt er gekeken of beplanting in de weg staat en of er voldoende afstand tussen bijvoorbeeld de onderzijde van het hout en de bestrating is. Samen met u lopen we een rondje om de woning om alles door te nemen.

Tijdens zo’n inspectie op locatie geven wij u een gedegen advies. Aan de hand van dit advies kunnen we voor u indien gewenst een gespecificeerde offerte opmaken. U kunt uw woning in eigen beheer schilderen, dan bestelt u alleen de verf bij ons. U gaat dan zelf aan de slag of besteed het schilderwerk uit aan een schilder bij u in de buurt. U kunt er ook voor kiezen om de woning door de schilders van Finnpaints te laten schilderen. Vraag ons naar de mogelijkheden:

Finnpaints.nl | Buitenverf | Houtrot | Oudewater | Tikkurila

Per email:

Mail een aantal foto’s van uw woning plus detailfoto’s van de zaken waar u vragen over heeft naar info@finnpaints.nl met daarnaast zoveel mogelijk informatie. Met welk verfsysteem is geschilderd? Wanneer? Is er onderhoud gepleegd? Weet u welke houtbouwer uw woning gebouwd heeft en in welk bouwjaar? Kortom, hoe meer informatie hoe beter. Wij zullen kosteloos een indicatie geven van de verwachte werkzaamheden en een globale inschatting van de kosten.

Op locatie:

Finnpaints maakt met u een afspraak om uw woning op locatie te inspecteren. We lopen het schilderwerk na en bekijken eventuele zwakke plekken. Vooraf aan dit bezoek stuurt u gegevens en foto’s per email zodat we al een idee hebben. Tijdens dit bezoek wordt met u overlegd wat de nodige werkzaamheden zouden zijn en op wat voor termijn dit uitgevoerd zou moeten worden. Wellicht zijn er ook zaken die minder haast hebben zodat u een en ander kunt spreiden. Wenst u nadien een compleet uitgewerkt advies, dan wordt dit later uitgewerkt en toegestuurd. De kosten voor een inspectie op locatie zijn € 95,- bij contante betaling. Wanneer Finnpaints de opdracht voor schilderwerk van de hele woning mag uitvoeren, zal het bedrag van € 95,- in mindering gebracht worden.

Na uitvoering van het schilderwerk door Finnpaints, kunt u indien gewenst een onderhoudscontract afsluiten. Zo bent u er zeker van dat uw houten woning in goede conditie blijft.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Bij het sluiten van een onderhoudscontract verklaren wij onze ‘algemene voorwaarden werken particulier’ op de overeenkomst van toepassing. U kunt deze voorwaarden hier downloaden.

contact